Afbeelding
.

Hoe ziet Hattem eruit als de zeespiegel 5 meter is gestegen?

Algemeen

HATTEM- Edwin Zwakman is beeldend kunstenaar en heeft voor de IJsselbiënnale een kunstwerk gemaakt. Het werk staat langs het fietspad naar ‘t Kleine Veer. Het laat een fantasie zien hoe Hattem eruitziet als de zeespiegel 5 meter is gestegen.

“Al sinds de jaren zeventig wordt gesproken over klimaatverandering”, vertelt Edwin. “Men verwacht een stijging van het water van een halve meer of meter per jaar. Als kind was ik al bezig met het Hollandse landschap. Ik denk heel beeldend en mijn werk was geïnspireerd op dat landschap zoals we dat kenden. Tegenwoordig zie ik toekomstbeelden en dat heeft geleid tot het project waar ik nu aan werk, At night I see the future.” Het kunstwerk bij het Kleine Veer is onderdeel van dit project. Het verbeeldt een nieuw Hattem in het jaar 2084, nadat de huidige stad als een soort Atlantis volledig onder water is verdwenen.

De IJsselbiënnale 2021 duurt tot en met 19 september. De moderne Ark van Noach van Edwin Zwakman kan je zien bij de toegangsweg naar t Kleine Veer.

Lees meer in de Hattemer van deze week.