Afbeelding
Klaas van Dieren

Werkzaamheden Binnenstad Fase 2 in volle gang

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De werkzaamheden aan de Kerkstraat zijn in de eerste week van juni tot aan de kruising met de Dorpsweg en de Zuidwal afgerond. 

In de Kruisstraat is NTP vanaf de Markt tot de Ridderstraat klaar met de aanleg van het riool en al een heel stuk op weg met het leggen van het riool op de kruising met de Ridderstraat. Om onder de huidige vuilwaterriolering door te kunnen moet hier extra diep gegraven worden. Ook bij de Dijkpoort is een ploeg gestart met het aanbrengen van het regenwaterriool. Dat ging moeizaam vanwege de aanwezigheid van een grote oude waterleidingbuis die nog vol water stond.

Van de nood een deugd

Hoewel de binnenstad door de werkzaamheden soms moeilijk begaanbaar is, gaan de ondernemers niet bij de pakken neerzitten. Eetcafé De Kruusing maakte zaterdag van de nood een deugd door in de zandbak voor zijn zaak een beachparty te organiseren. Met de stoeltjes in het zand, een zwembadje, waterpistolen en het personeel geheel in het thema verkleed werd er het beste van gemaakt. Hetgeen volgens eigenaar Marco Wolf zeer werd gewaardeerd door de vaste gasten en toeristen. 

Vervolg werkzaamheden

Nu de Kerk- en Kruisstraat in de afrondende fase zitten, is de Zuidwal aan de beurt. Dit is de derde straat die NTP aanpakt. Deze werkzaamheden zijn op 31 mei gestart. NTP start vanaf de kruising met Kerkstraat. Hierdoor is er tijdelijk via de Zuidwal geen doorgaand verkeer mogelijk.

In fases

Tijdens de werkzaamheden aan de Zuidwal werkt de aannemer eveneens in fases. De eerste fase loopt tot en met Zuidwal 34. Hierdoor blijft de toegang tot de woningen met de huisnummers 32 tot en met 16 en de ondernemers zoals Wessels Electrotechniek in de zijstraat open.

Wat gaat er gebeuren?
Op de binnenterreinen komt ook een regenwaterriool en wordt het volledige terrein opnieuw gestraat. De bereikbaarheid van bedrijven en woningen in de “zijstraten” wordt in overleg zo veel mogelijk gehandhaafd. Om de ontsluiting van de Zuidwal te kunnen garanderen verplaatst de woensdagmarkt zich tijdelijk meer richting de Stadslaan. Hierdoor kan verkeer van/naar het centrum (Koestraat/parkeergarage) op de woensdag via de Grote Gracht rijden.

Kruising Kerkstraat-Zuidwal-Dorpsweg
Om het regenwaterriool vanuit de Kerkstraat ‘aan te sluiten’ op het water van de gracht moet de aannemer nog een leiding door het kruispunt leggen. Dit vindt plaats vanaf maandag 14 juni. Hierdoor is er ongeveer twee weken ernstige hinder op dit kruispunt. Na het leggen van de leidingen zal het kruispunt tijdelijk worden ‘dicht geblokt’. De definitieve inrichting en verharding van de kruising worden later uitgevoerd.

Omleidingsroute
Om deze werkzaamheden snel en veilig uit te kunnen voeren is een omleidingsroute ingesteld. Al het verkeer gaat via Dorpsweg/Eijerdijk naar de Verlengde Parklaan. Op woensdagmiddag wordt het verkeer via de Grote Gracht geleid. De wekelijks warenmarkt zal in verband met de werkzaamheden aan de Zuidwal tijdelijk aan het einde van de Stadslaan staan. De volledige omleidingsroutes staan vermeld op dehattemer.nl.

Afbeelding