Afbeelding
.

Laatste fase werkzaamheden Hessenweg

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Het einde is in zicht. 

De komende weken vinden de afrondende werkzaamheden plaats aan de Hessenweg. In verband hiermee is de gehele Hessenweg tot en met 11 juni afgesloten vanaf de Hilsdijk tot aan de Vuursteenberg voor al het gemotoriseerde verkeer. De aanliggende percelen blijven bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Aanbrengen asfalt en afronden werkzaamheden 

Afgelopen week werd de laatste hand gelegd aan fase 3 door de voetgangerspaden en inritten aan te leggen. 

Deze week is gestart met de laatste fase die duurt tot half juni. Tijdens de komende twee wordt het oude asfalt verwijderd en de nieuwe laag asfalt aangebracht. De weg wordt voorzien van markering en een witte middenstrook. Daarnaast bestaan de laatste werkzaamheden uit het afwerken van de bermen en plantvakken. Ook worden de straatwerkzaamheden afgerond. Na fase 4 is de Hessenweg weer bereikbaar. 

Omleidingsroutes 

De omleidingsroutes staan aangegeven op borden langs de weg. Aan al het verkeer wordt gevraagd om deze routes te volgen. 

Hoofdroute Hattem 

De werkzaamheden, die eind maart zijn gestart, verlopen volgens planning. De Hessenweg moest op de schop in het kader van het project ‘Hoofdroute Hattem’. Vorig jaar werden de Vechtstraat en de Burgemeester Bijleveldsingel opnieuw ingericht. Het project is in twee delen geknipt omdat deze wegen veelvuldig gebruikt worden. 

De nieuwe inrichting komt voort uit het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Hierin is vooral de leefbaarheid en de veiligheid voor de langzame weggebruiker een aandachtspunt. Dit wil de gemeente bewerkstelligen door de verlaging van de snelheid naar 30 kilometer in combinatie met de nieuwe inrichting.