Voorlopig ontwerp hotel
Voorlopig ontwerp hotel www.ruimtelijkeplannen.nl (bron: Teunissen architecten)

Zienswijzen bestemmingsplan Van der Valk hotel

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM– Hotelketen Van der Valk heeft vergevorderde plannen voor een vestiging op het Hattemse deel van Bedrijvenpark H20.

De plannen lagen tot vorige week ter inzage. Uit de digitale informatieavond die vorige week werd georganiseerd, bleek dat er verschillende zienswijzen zijn ingediend. Deze worden volgens wethouder Auke Schipper gebruikt om het plan nog beter te maken. Wanneer de vergunningsprocedure voorspoedig verloopt zal het nieuwe hotel in 2024 de deuren openen.

Zorgen

Op vragen waarom gekozen is voor een hoogte van 45 meter antwoordde de architect dat deze hoogte stedenbouwkundig verantwoord is in dit gebied. Daarnaast is het de wens van het Van der Valk concern om goed zichtbaar te zijn vanaf de A28. Ook zijn er in de zienswijzen zorgen geuit over de verkeersveiligheid en lichtvervuiling. Duidelijk werd dat vanuit de hotelkamers vanwege raambekleding en het gebruik van een donker glastype weinig sprake van lichthinder zal zijn. De verlichting op de parkeerplaatsen is naar beneden gericht en de reclameverlichting zal voornamelijk gericht zijn op de A28.

Werk aan de winkel

Voordat het Van der Valk hotel daadwerkelijk de deuren kan openen is er nog heel wat werk aan de winkel, zo bleek uit de webinar. Wethouder Schipper verwacht dat de beantwoording van de zienswijzen na de zomer is afgerond. Wellicht dat de plannen nog aangepast worden naar aanleiding van de ingediende zienswijzen. In het najaar wordt dan het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Verwacht wordt dat de vergunningsaanvraag een half jaar gaat duren. Wanneer al het papierwerk in orde is zal de bouwtijd ongeveer twee jaar bedragen. Bij een positieve vergunningsprocedure start de bouw eind 2022.