Afbeelding
.

Toename coronabesmettingen onder basisschoolleerlingen; Oranjefestival gaat zaterdag niet door

Algemeen

HATTEM- “Wees extra voorzichtig, houd u aan de maatregelen en blijf voorzichtig in onderlinge contacten.” 

Dat adviseert burgemeester Sanderse, in overleg met de GGD, de inwoners van Hattem. Aanleiding is een forse stijging in het aantal Corona-besmettingen, met name onder basisschoolkinderen. Als gevolg hiervan is het Oranjefestival dat zaterdag bij v.v. Hattem zou plaatsvinden afgelast.

Op advies van de GGD en de gemeente, en in overleg met de vereniging, zijn grote sportactiviteiten de komende dagen afgelast of uitgesteld. De gemeente beseft dat dit vreemd klinkt, na de dinsdag aangekondigde versoepelingen, maar: “In Hattem moeten we nu samen extra alert blijven. #alleensamen.”

Oranjefestival agaat niet door

De ontwikkelingen zijn een grote domper voor v.v. Hattem dat in de startblokken stond voor Het Oranjefestival as. zaterdag. “De eerste selectie, hoofdtrainer en staf, speciale oefeningen stonden klaar, voetbaldiploma’s speciale oranje spelers hesjes. Er waren dinsdag al meer dan 80 aanmeldingen.” Er zijn plannen om het event te verplaatsen naar 15 mei, mocht de situatie dit toelaten. 

Koningsspelen

De Koningsspelen gaan vrijdag wél door, aangepast aan coronaregels. Voor basisschool De Zaaier, die sinds woensdag dicht is in verband met meerdere besmettingen onder leerlingen en teamleden, komt een alternatief online programma.