Vrijwilliger Duco Schotborgh en zijn kleinkind Koen beantwoorden vragen tijdens de ‘grootouder-kleinkind quiz’. Quizmaster Jochem van Gelder stelt hun kennis op de proef.
Vrijwilliger Duco Schotborgh en zijn kleinkind Koen beantwoorden vragen tijdens de ‘grootouder-kleinkind quiz’. Quizmaster Jochem van Gelder stelt hun kennis op de proef. .

Omroep Gelderland filmt in Voerman Museum

Algemeen

HATTEM - Omroep Gelderland heeft donderdag opnames gemaakt in het Voerman Museum Hattem voor het tv-programma ‘Van Gelders Grijs’.

In dit programma gaat presentator Jochem van Gelder op bezoek bij ouderen. In het Voerman Museum Hattem sprak hij met vrijwilliger Diny Kinket over haar vrijwilligerswerk voor dit museum. In het gesprek kwam ook het werk van haar vorig jaar overleden man kunstschilder René Kinket uitgebreid aan bod. René Kinket overleed op 10 mei van het vorige jaar.

Jochem en Diny bezochten samen het koepeltje aan de Geldersedijk, waar René veel werkte. Van deze kunstschilder, die ook zeer betrokken met en actief was voor het museum, is in het Voerman Museum Hattem momenteel de expositie ‘René Kinket, beeldend verteller’ ingericht. Jochem van Gelder bezocht met Diny deze expositie, die een fraai overzicht biedt van het werk van René Kinket. Ter plekke wachtte haar daar een verrassing, want in aanwezigheid van enkele genodigden bleek dat er een speciale opening van de tentoonstelling was georganiseerd.

Een ander onderdeel van het tv-programma is de ‘grootouder-kleinkind quiz’. Voor het Voerman Museum Hattem ontpopten vrijwilliger Duco Schotborgh en zijn kleinkind Koen zich bij quizmaster Jochem van Gelder als enthousiaste deelnemers. Het programma ‘Van Gelders Grijs’ is vanaf 11 april op Omroep Gelderland te zien. De aanvang is om 17.20 uur, waarna het programma elk uur wordt herhaald. De aflevering met het Voerman Museum Hattem wordt uitgezonden op zondag 9 mei. ‘Van Gelders Grijs’ is bovendien terug te kijken op de website van Omroep Gelderland. Meer informatie is te vinden op www.omroepgelderland.nl/van-gelders-grijs.