Archieffoto
Archieffoto .

Poort van Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Het ontwerpbestemmingsplan ‘Poort van Hattem’, en de ontwerp-omgevingsvergunning Nieuweweg 85 1 t/m 24 liggen ter inzage.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn bedoeld om de realisatie van een appartementencomplex mogelijk te maken op de huidige percelen Nieuweweg 85, 85 a en 85b en Allee 1, 1a en 3. Het appartementencomplex voorziet in 24 huurappartementen. Het gebouw zal bestaan uit 3 bouwlagen en een maximale bouwhoogte hebben van 11 meter op het hoogste punt. De betreffende stukken liggen vanaf donderdag 8 april 2021 voor zes weken op afspraak ter inzage in het stadhuis (tot en met woensdag 19 mei 2021). Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via www.hattem.nl/afspraak of via tel. 038-4431616. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl via en op de gemeentelijke website www.hattem.nl. Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning indienen.

Geluidbelasting

Tegelijkertijd ligt ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ‘Poort van Hattem’ ter inzage. Er is een akoestisch onderzoek ingesteld naar de geluidbelasting die de appartementen zullen gaan ondervinden. “Uit dit akoestisch onderzoek blijkt, dat de geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder zal komen, ten gevolge van het verkeer op de Nieuweweg. Beperkende maatregelen hebben onvoldoende effect of zijn vanuit stedenbouwkundig, financieel, vervoerskundig of verkeerskundig oogpunt niet mogelijk.” Daarom is een verzoek om vaststelling van hogere grens[1]waarden voor de geluidbelasting binnengekomen. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de daarbij behorende stukken liggen eveneens vanaf 8 april 2021 gedurende zes weken (tot en met 19 mei 2021) op afspraak ter inzage in het stadhuis en zijn in te zien via www.hattem.nl. Ook hier geldt dat u een afspraak kunt maken via www.hattem.nl/ afspraak of tel.038-4431616.