Het Palet en De Vlonder waren vandaag open voor de leerlingen en leerkrachten die naar school konden komen en zij hadden ook flinke lol in de sneeuw
Het Palet en De Vlonder waren vandaag open voor de leerlingen en leerkrachten die naar school konden komen en zij hadden ook flinke lol in de sneeuw .

Veel scholen dicht door sneeuw

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- De sneeuwval van gisteren leidt er toe dat vandaag veel basisscholen de deuren toch niet kunnen heropenen. 

Pech voor de kinderen die graag weer naar school wilden, maar één voordeel: ze kunnen een dag extra genieten van de sneeuwpret.

“Basisschool Jan Jaspers, één van de scholen van Stichting Cambium, blijft vandaag dicht in verband met de weersomstandigheden. We geven geen online onderwijs vandaag. De kinderen mogen inderdaad genieten van de sneeuw”, laat Hermeline Pap, directeur open christelijke basisschool Jan Jaspers, weten.

Ook de Sint Andreasschool houdt de deuren dicht. “Voor de veiligheid van leerlingen, ouders en team hebben wij de keuze gemaakt de school te sluiten. Het KNMI adviseert om tot 12.00 uur niet van huis te gaan”, aldus directeur Petra Brinkman - van de Velde. “Wij verheugden ons er op de kinderen weer te ontmoeten, dat is nu een dag uitgesteld. Wij zagen niet de mogelijkheid opnieuw te switchen naar thuisonderwijs; de voorbereidingen waren getroffen om dit fysiek te doen. De kinderen mogen vandaag genieten van de sneeuw.”

Leerlingen van de Van Heemstraschool kunnen de sneeuw eveneens weer in, ook deze school houdt de deuren maandag dicht. “Er wordt geen thuisonderwijs gegeven en er is uitsluitend opvang van kinderen waarvan beide ouders een cruciaal beroep hebben.”

Basisschool de Zaaier houdt de deuren maandag dicht. “Rijkswaterstaat adviseert niet de weg op te gaan. De meeste collega’s wonen buitenaf waardoor de school de bezetting niet rond kon krijgen. De veiligheid staat hierbij voorop, waardoor is besloten dat kinderen dus vrij hebben. Dit betekent dat er ook geen les op afstand wordt gegeven. Ze kunnen nog een dag genieten van de sneeuw morgen.” De school is alleen beschikbaar voor ouders die vanwege uiterste noodzaak opvang geregeld moeten hebben.

Het Palet en De Vlonder zijn open voor de leerlingen en leerkrachten die naar school kunnen komen. “We zijn blij de kinderen weer te zien en genieten natuurlijk ook met elkaar van de sneeuw!” Een aantal groepen krijgt online les vandaag. 

Hattem ziet er prachtig uit in de sneeuw, maar keerzijde is dat de scholen niet open kunnen gaan