Afbeelding
.

Molenaars op zoek naar originele tekeningen

Algemeen

HATTEM – De molenaars van de Fortuin zijn op zoek naar de originele tekeningen die Dries Zielhuis heeft gemaakt van molen de Fortuin.

Het was Gerrit van Dijk uit Zwolle die oude tekeningen vond in een historische atlas van Overijssel. Het oude boek was door vrienden geschonken vanwege zijn passie voor geschiedenis. Tot zijn verbazing vond de Zwolse stadsgids tekeningen in het boek met daarop afbeeldingen van molen de Fortuin. “Deze tekeningen moeten publiekelijk toegankelijk zijn en niet bij mij in de kast staan. Ze horen bij de Hattemse molen. Daarom heb ik contact gezocht met de molenaars”, vertelt Van Dijk. 

De tekeningen zijn replica’s van Dries Zielhuis. Dries Zielhuis was een Nederlandse politicus. Hij begon zijn loopbaan bij de gemeente Hattem. Daarna was bij werkzaam voor verschillende gemeenten als ambtenaar, te gemeentesecretaris en burgemeester. Hij overleed in 2007 op 90-jarige leeftijd. Op de voorzijde van de tekeningen prijkt de molen in volle glorie. Aan de achterzijde staat de tekst: “Ter gelegenheid van de heropening van de in 1852 gebouwde achtkantige stelling korenmolen de Fortuin de Hattem ‘86”.

Geert Jonker geeft namens de vrijwillige molenaars in Hattem aan blij te zijn met de tekeningen. Aangezien het replica’s betreffen, zijn de molenaars nu op zoek naar het origineel. Ondertussen krijgen de tekeningen een mooi plaatsje in de molen of het molenhuisje. Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met media@molendefortuin.nl.