Afbeelding
.

Longfonds zoekt organisator

Algemeen

HATTEM- Het Longfonds is in Hattem op zoek naar een nieuwe organisator of eventueel nieuwe organisatoren (M/V). De jaarlijkse collecte vindt plaats in de maand mei. “Het is van groot belang onderzoek te kunnen blijven doen naar longaandoeningen, temeer als gevolg van het Coronavirus!”

Jenny Roskam en Janny Mulder zijn de huidige organisatoren. “Janny doet het volgens mij al wel 25 jaar en ik zo’n 22 à 23 jaar. Janny heeft mij hier destijds voor gevraagd”, vertelt Jenny. Na zoveel jaren hopen ze het stokje aan een ander over te kunnen dragen. “Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Je zet je in voor een goed doel en steunt daarmee mensen met longproblemen. Daarnaast leer je heel veel mensen kennen. De laatste jaren zijn er ook veel jonge mensen die meehelpen bij de collecte. Ik vind het heel positief dat zij, terwijl iedereen het druk heeft, daar tijd voor vrijmaken.”

En nu is het dus hopen dat iemand de organisatie op zich wil nemen. “De organisator houdt zich bezig met de organisatie van de collecte en zorgt bijvoorbeeld dat de bussen bij de collectoren komen”, legt Jennie uit. Zij benadrukt het belang van deze collecte. De opbrengst wordt voor een belangrijk deel besteed aan onderzoek naar chronische longziekten. “Zeker nu met Covid is dit belangrijk”, aldus Jennie. De opbrengst wordt daarnaast aangewend om hulpmiddelen te kunnen inzetten voor longpatiënten.

Wilt u meehelpen en organisator worden? Bij interesse graag contact opnemen met: Jennie Roskam, tel. 4446249, of Janny Mulder, tel. 4445431. Daarnaast zijn nieuwe collectanten ook van harte welkom.