Afbeelding
.

Vernieuwde wandelkaart Noord-Oost Veluwe

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Iedereen kan lekker aan de wandel met de vernieuwde wandelkaart voor de Noord-Oost Veluwe. 

Op de nieuwe wandelkaart staan 45 gemarkeerde wandelroutes in de gemeentes Epe-Heerde, Hattem. De belangrijkste aanpassing is dat de adressen van de startpunten staan vermeld. Rond Uit Hattem coördinator Sonja Schultz is blij met de nieuwe wandelroutes. “De nieuwe wandelkaart is uniek. In navolging van de fietsknooppunten, zijn er ook steeds meer wandelknooppunten in Nederland. Omdat er in Noord-Oost Veluwe nog geen wandelnetwerk bestond, is besloten deze in eigen beheer samen te stellen. De wandelknooppunten zijn handig voor een spontane wandeling of wanneer iemand zelf een route wil uitstippelen”.

De kaart bevat wandelroutes van de hele Noord-Oost Veluwe en de ingetekende routes variëren in lengte van 3 tot 18 kilometer. De routes zijn gerangschikt per gemeente met Hattem – Wapenveld – Veessen - Heerde op de ene zijde en Epe, Emst, Oene en Vaassen op de andere zijde. De wandelroutes gaan langs vele mooie plekken zoals bijzondere bos- en heidegebieden, de Schaapskooi, de vele beken en sprengen en door open gebied zoals de IJssel. Op de kaart staan parkeerplaatsen en voor een stop onderweg, restaurants en bezienswaardigheden.

De kaart is voor € 5,95 te koop bij de VVV Epe en Toeristisch Informatiepunten van Heerde, Hattem en Vaassen. Omdat het TIP in Hattem momenteel gesloten is, kun je de wandelkaart bestellen via info@ronduithattem.nl of via de Facebookpagina van Rond Uit Hattem.

Koop je de kaart voor 24 december? Dan doneren zij een deel aan de Serious Request actie The Lifeline 2020 van 3FM. Dit jaar is het Rode Kruis het goede doel: ‘help de helpers, in actie voor medische hulp tijdens de Corona crisis’.

Ter promotie van de wandelkaart hebben de dames van Rond Uit Hattem, Visit Heerde en VVV Epe een dansje opgenomen. Het idee kwam van Erica Hottinga van Visit Heerde, zij zag een filmpje van MINKA, een artieste uit Deventer. Zij heeft het liedje ‘Wandelen Wandelen (Whoop!)’ geschreven, waarbij ook een dansje hoort. Het dansje van de dames, dat is opgenomen in het bos, is te bewonderen op de social media kanalen van Rond Uit Hattem, Visit Heerde en VVV Epe, of zoek op #wandelenwhoop. “We dagen iedereen uit om ook mee te dansen en de #wandelenwhoop challenge aan te gaan. Je kunt hiermee de nieuwe wandelkaart en een wandelmedaille van MINKA winnen.”