Afbeelding
www.hattem.nl

Ouders en Driezorg ondersteunen stedenbouwkundig plan

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De ouders van de Van Heemstraschool en de Zaaier laten in een brief weten content te zijn met de plannen om het eerste IKC op oude ijsbaan te realiseren.

“Vanuit de oudergeleding van de Van Heemstraschool zijn we content met de invulling van het voorgenomen plan. Dit plan betekent dat de school in de huidige vertrouwde omgeving gesitueerd blijft, daarmee het bestaande contact met de buurt kan blijven onderhouden en dichtbij het centrum zit wat buitenschoolse activiteiten binnen het onderwijs gemakkelijker mogelijk blijft maken. Het plan dat na participatie met onder andere zorgaanbieders en scholen, maar juist ook met buurtbewoners en ouders van de beide scholen is gepresenteerd, is ons inziens een mooie stap voor de gehele Hattemse bevolking. We realiseren ons echter ook dat niet aan ieders wensen voldaan kan worden. Vooruitkijkend naar de toekomst zoeken we graag de verbinding met de nieuwe bewoners van de woonzorg zone om tot een fijn leefgebied te komen. Naast een plek voor wonen en zorg in het gebied, biedt de centraal gelegen onderwijsvoorziening ook nieuwe kansen voor interactie met de buurt, voor het creëren van gemeenschappelijke initiatieven om zo participatie voor eenieder binnen de Hattemse samenleving mogelijk te maken. Het stedenbouwkundig plan geeft een goede basis voor een verdere uitwerking van het IKC”.

De oudergeleding van de schoolraad van de Zaaier schrijft in een brief aan de raad dat naast een grote behoefte aan woningen voor ouderen, er ook urgentie voor een nieuw schoolgebouw is. De huidige staat van het gebouw aan de Dorpsweg laat te wensen over. “Het gebouw is slecht te ventileren wat in deze huidige tijd extra essentieel is. Door de beperkte ruimte kan de school niet het gewenste leerklimaat bieden. Daarnaast is het gebouw ontoereikend om eigentijds toekomstig onderwijs te kunnen vormgeven. Sinds dit schooljaar zijn er uit noodzaak twee klassen uitgeweken naar de Van Heemstraschool. Dit heeft impact op de kinderen, maar brengt ook extra uitdagingen met zich mee voor de leerkrachten als team. De situatie is voor korte periode acceptabel, maar zeer ongewenst voor een lange periode. Het plan laat ons zien dat er op veel vlakken kansen liggen die wij, met elkaar, mogen aanpakken. Het samenbrengen van jong en oud biedt ons de ruimte om met een creatieve blik te mogen kijken naar de toekomst”.

Driezorg geeft middels een schrijven een steunverklaring aan de plannen van de gemeente Hattem. Driezorg zal zich inspannen om samen met Triada en andere stakeholders tot een breed gedragen invulling te komen van de gemeenschappelijke opgave die er ligt. “We zien er naar uit om daar in samenwerking met de gemeente Hattem en met Triada onze Driezorg verantwoordelijkheid in te nemen en onze professionele bijdrage op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan te leveren”.