Afbeelding
.

Coronahulppunt Hattem is er voor iedereen

Algemeen

HATTEM – Het Coronahulppunt is er voor alle Hattemers die een praatje wil maken of hulp nodig hebben bij praktische zaken. 

De medewerkers van het Coronahulppunt gaan graag samen op zoek naar een passende oplossing. Het hulppunt is een initiatief van de gemeente Hattem, Stichting Welzijn Hattem en het Rode Kruis.


Het Coronahulppunt is er voor iedereen met lichte zorg- en welzijnsvragen rondom corona. Dit varieert van informatie en advies over bij wie kan ik terecht voor vervoer tot vragen over eenzaamheid, mantelzorg, financiën en activiteiten. Door het coronavirus moeten we allemaal zoveel mogelijk thuis blijven. Maakt u zich zorgen? Heeft u iemand nodig die bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaat?

Bent u mantelzorger en heeft u vragen of zorgen? Bel of mail dan het Coronahulppunt Hattem. Het Coronahulppunt Hattem is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 038-4432881 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur of via de mail coronahulp@swhattem.nlDe vragen worden beantwoord door medewerkers van Stichting Welzijn Hattem.

Directeur Mathilde Stam van SWH geeft aan dat het Coronahulppunt wordt gecombineerd met de bestaande inloop(spreekuren) van SWH. “Zo kunnen onze medewerkers er snel bij zijn en kunnen er veelal lokale oplossingen in samenwerking met onze vrijwilligers en samenwerkende instellingen/organisaties gevonden worden”. Hoewel op dit moment nog niet veel telefoontjes bij het Coronahulppunt binnenkomen wordt een toename verwacht naar gelang de corona-periode langer duurt. Ervaring leert dat mensen in eerste instantie problemen zo lang mogelijk binnenskamers houden.