Afbeelding
.

Hattemers in coronatijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Voor de zomer maakten Stichting Welzijn Hattem en RTV Hattem het radioprogramma SWH Speciaal. Dit programma richtte zich op de oudere Hattemer in coronatijd.

Inmiddels zijn de coronaregels in Nederland aangescherpt. Uit onderzoeken blijkt dat de saamhorigheid in de samenleving afneemt, mantelzorgers belemmeringen ervaren en jongeren een afnemend gevoel van welbevinden.


Reden voor initiatiefnemers Sandra Oosterveen van RTV Hattem en Mathilde Stam, directeur van Stichting Welzijn Hattem om een doorstart te maken met een corona-gerelateerd programma op RTV Hattem. Ditmaal is de doelgroep breder. Daar past ook een nieuwe naam bij: Hattemers in coronatijd.


Hattemers in coronatijd is elke dinsdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur live te horen op radio en is ook te zien en te horen op tv-Hattem. Inmiddels hebben de eerste uitzendingen plaatsgevonden. Mathilde Stam: “Er komt al respons op het programma. Vaak onverwachts en spontaan. Als ik bijvoorbeeld met een ander in gesprek zit of door Hattem wandel. We willen nog wel onderzoeken of het programma ook op een ander moment uitgezonden kan worden, zodat meer mensen mee kunnen luisteren.


Het doel van het radioprogramma Hattemers in Coronatijd is om mensen, jong en oud, interactief te betrekken bij thema’s en ontwikkelingen van corona in Hattem en omgeving, maar ook om mooie initiatieven in Hattem voor het voetlicht te brengen”.


In het kader hiervan vinden de initiatiefnemers het van grote meerwaarde dat meerdere (vrijwilligers)organisaties bij dit programma betrokken worden. Hiervoor is een brainstorm groep opgericht met vertegenwoordigers/sleutelmensen breed uit Hattem die vanuit hun netwerken bij kunnen dragen aan het verder ontwikkelen van mooie gezamenlijke initiatieven in deze Coronatijd, maar ook voor de periode daarna.


Afgelopen week vond het eerste digitale overleg plaats van deze Corona-klankbordgroep.In de klankbordgroep zijn RTV Hattem, SWH, HAVO, de pastores, gemeente Hattem, Voor Mekaar, Sportkoepel en huis-aan-huis krant de Hattemer vertegenwoordigd.