Afbeelding
.

Voortgang huisbezoeken aan 75-jarigen

Algemeen

HATTEM- De gemeente Hattem, Het  Rode Kruis en Stichting Welzijn Hattem zijn in 2018 gestart met huisbezoeken aan 75-jarigen. “Met deze gesprekken willen wij handvatten aanreiken om als ouderen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en te participeren in de samenleving.”

“Ouderen wonen steeds langer thuis en zijn, of worden daardoor afhankelijk van sociale netwerken en/of professionele instanties. De gesprekken zijn er om ouderen zo nodig de weg te wijzen in het aanbod van zorg en welzijn. In deze gesprekken komen aan de hand van een vragenlijst onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: wonen, veiligheid, welzijn, mobiliteit, zorg, donorcodicil en mantelzorg maar ook vragen vanuit u als oudere worden uitvoerig besproken. Veel ouderen hebben deze bezoeken als zinvol ervaren dit blijkt tevens uit een respons van meer dan 80%. We zijn daarom blij dit te kunnen en mogen doen.” 

De nadruk ligt tijdens het huisbezoek/gesprek vooral op preventie en is toekomstgericht. De gemeente Hattem vindt het belangrijk dat iedere inwoner zich prettig voelt en zo lang mogelijk ‘mee kan doen’ in de samenleving en wil dat op deze wijze graag ondersteunen. “Door de Corona Lock down moesten wij de huisbezoeken/ gesprekken in maart 2020 stopzetten. Vanaf november 2020 willen we weer gaan starten. Helaas kan dit nog niet middels een huisbezoek, maar gaan we deze gesprekken voeren via de telefoon.” 

De 75-jarigen ontvangen in de komende maanden een uitnodiging voor een gesprek. Voor meer informatie kunt u bellen en/of mailen naar Bernadette Verbiesen, ouderen adviseur, Stichting Welzijn Hattem: tel. 038-4432881, mail: info@swhattem.nl.