Afbeelding

Oprichters Cultuurfonds Hattem nemen afscheid

Algemeen

HATTEM – Het Cultuurfonds Hattem (CFH) heeft afscheid genomen van twee oprichters van het eerste uur; Rolf Olland en Mijndert Ververs.

Hattem is een prachtige stad. Omdat dat te waarborgen voor de toekomst werd besloten om een fonds op te richten dat lokale projecten die bijdragen aan de bevordering van cultuur, natuur en samenbindende initiatieven wil ondersteunen. Nieuwe initiatieven die anders lastig te realiseren zouden zijn geweest. De afgelopen jaren werden al diverse evenementen, projecten en concerten in de Hanzestad ondersteund.

Door de jaren heen kreeg het Cultuurfonds steeds meer een lokale identiteit met een eigen website, rekeningnummer en een ANBI status, waardoor giften aftrekbaar zijn. Een onafhankelijke toetsingscommissie bestaande uit drie Hattemers beoordeelt de aanvragen en voorziet het bestuur van advies. Het bestuur van het CFH bestaat uit Mariëlle Karssing, Dries Jonker, Hans Veltkamp, Angela van Erven en Karin Schotborg.

Voorzitter Mariëlle Karssing bedankte de heren Olland en Ververs voor hun grote inzet binnen het CFH. Zij werden in het kader van ‘support the locals’ verrast met een prachtig ‘Hattem pakket’. Wie een bijdrage wil leveren aan het CFH of een aanvraag wil indienen kan informatie vinden op: www.cultuurfondshattem.nl.