Afbeelding

Tafeltennisvereniging Smash blikt vooruit

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM -Tafeltennisvereniging Smash bestaat 50 jaar. Wat in 2020 een prachtig jaar voor de Hattemse tafeltennisvereniging Smash moest zijn, werd wreed verstoord door het Corona-virus. Begin dit jaar hadden we gesprek met de jubileumcommissie Smash over de feestelijkheden. Het jubileum zou het hele jaar groots gevierd worden, met iedere maand een feestelijke activiteit.

“Op zaterdag 14 maart zou met de jubileum-receptie de eerste grote activiteit plaatsvinden, maar deze werd op het laatste moment noodzakelijkerwijs afgelast. Op dit moment staat nog een feestavond in december gepland, maar niemand weet nog of en in welke vorm deze kan plaatsvinden. Vast staat dat Smash ’70 haar activiteiten doorgang wil laten vinden, mogelijk kunnen evenementen naar 2021 worden doorgeschoven. Want dat de club haar 50-jarig bestaan groots wil vieren, staat vast”, aldus Jan Teekman namens de jubileumcommissie.

Ook het reguliere seizoen werd bij de tafeltennisvereniging plotseling onderbroken, zodat trainingen en competities niet meer door konden gaan. In juni is een plan ontwikkeld om in ieder geval de jeugd te kunnen laten spelen, door tafeltennistafels buiten te plaatsen. Het parkeerterrein van Petanque- vereniging Gelre is hiervoor beschikbaar gesteld. In principe is 1 juli de datum dat er conform de richtlijnen van het RIVM weer echt gestart mag worden. De protocollen worden hier momenteel voor opgesteld door het NOC-NSF.
Na de zomer heeft de jeugd van Smash ’70 maar liefst twee teams die in de landelijke competities actief zijn. Het eerste jeugdteam speelt op het hoogste niveau van Nederland en team 2 zal vertegenwoordigd zijn in Landelijk C.

Na de zomer blijft het team intact. Omdat Barry Wijers en Martijn de Vries hebben aangegeven minder wedstrijden te willen spelen, is met Simons Goessens, afkomstig van Avanti uit
Hazerswoude-Dorp, een nieuwe speler aangetrokken die Van Wijnen/Smash ’70 in de breedte moet versterken. De verwachting is dat de competitie eind september wordt gestart met een poule van tien teams. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich dan voor de play-offs om de landstitel.
Enkele dagen voor de transfer-deadline hebben meerdere clubs zich versterkt met buitenlandse spelers en een enorme kwaliteitsimpuls gekregen. Hoewel in de praktijk nog zal moeten blijken hoe de verhoudingen nu liggen, zal het vlaggenschip van de club de ambities wellicht bij moeten stellen. Ook de versterkte degradatieregel maakt dat het eerste herenteam de focus in eerste instantie op behoud heeft.