Afbeelding

Nieuw in Hattem: Mondzorg Parkzicht

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM- Maikel Vogels en Marie Klein beginnen een nieuwe tandartspraktijk aan de Nieuweweg 95 in Hattem: Mondzorg Parkzicht. Hoge kwaliteit, oog voor de patiënt, laagdrempelig en toegankelijk zijn: daarmee willen zij zich met Mondzorg Parkzicht onderscheiden.

Maikel en Marie zijn vertrouwde gezichten in Hattem, want beiden zijn al jaren werkzaam bij Tandheelkunde Hattem. "Een hele mooie praktijk, maar voor ons werd het te groot. We willen graag een kleinere praktijk, met een klein team. Een praktijk waarin we de mensen kennen en waarin onze medewerkers de mensen van gezicht kennen", vertelt Marie. Met Maikel en Marie gaan ook 3 vaste assistentes mee naar de nieuwe praktijk. "We hebben dus gelijk al een vast team, heel vertrouwd." De twee tandartsen beschikken over jarenlange ervaring. Marie is al ruim 15 jaar tandarts; ze is afgestudeerd in 2004 en sindsdien werkzaam in Hattem. Maikel is in 2000 afgestudeerd en dus al bijna 20 jaar tandarts. Hij heeft eerst bij de Marine gewerkt, heeft les gegeven op de Universiteit in Groningen en bij een praktijk in Friesland gewerkt. Sinds 2006 in hij werkzaam in Hattem.

Bij Mondzorg Parkzicht kunt u terecht voor alle voorkomende behandelingen. "Ik heb ook ervaring in de bijzondere tandheelkunde. Dat is tandheelkunde op verwijzing, die verschillende takken kent. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt met angstige kinderen, volwassen patiënten met angst of een handicap", vertelt Marie. "Maikel heeft daarnaast de 3-jarige opleiding gedaan tot endodontoloog. Dit betekent dat men ook bij hem terecht kan voor moeilijke wortelkanaalbehandelingen en tandletsel na bijvoorbeeld een val op de voortanden. " Beide tandartsen zijn gespecialiseerd in lachgasbehandelingen. "Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij mensen met een grote angst voor de tandarts en helpt om het scherpe randje er af te halen. Ook werkt een lachgasbehandeling goed bij mensen met een extreme kokhalsreflex."
Mondzorg Parkzicht wil zich meer richten op patiënten met angst voor de tandarts, ook jonge kinderen, én zet in op preventie. "We gunnen iedereen een gaaf en mooi gebit. Met de patiënten willen we meedenken hoe we dat samen het beste kunnen bereiken", aldus Marie. "Het heeft vaak namelijk niet alleen maar te maken met goed poetsen. Ook mondademhaling en voeding kunnen van invloed zijn." Het woord 'angst' is al een paar keer gevallen, en volgens Marie zie je dat nog best veel bij mensen. "Om die eerste stap naar een tandarts makkelijker te maken, is het bij Mondzorg Parkzicht mogelijk om zelf een afspraak in te plannen via de webagenda op de site. Het moeten bellen voor een afspraak kan namelijk al een drempel opwerpen voor mensen", legt Marie uit. "Uiteraard kan het wel per telefoon of in de praktijk zelf. Wat men maar wil. We willen daarin laagdrempelig en toegankelijk zijn."

Met Mondzorg Parkzicht start het duo vanaf nul. "We bouwen de praktijk echt van de grond af op. Heel spannend, maar ook een mooie uitdaging. Iedereen is in ieder geval van harte welkom bij onze praktijk!", benadrukt Marie. Half maart hopen ze van start te kunnen gaan in een tijdelijke kamer. "Vanaf september willen we volledig operationeel zijn. Eerst moet er nog flink verbouwd worden. Het wordt een mooie, warme praktijk, met vier behandelkamers, die helemaal up-to-date is en voor iedereen toegankelijk is. Daarvoor wordt ook een lift aan de voorzijde gerealiseerd. Daarnaast is er eigen parkeergelegenheid." Marie is heel enthousiast over deze nieuwe stap in hun carrière. "We zijn nu bezig nieuwe dingen uit te zoeken; mooie apparatuur, een warme inrichting. Het is onwijs leuk om dat samen met het team in te vullen. We hopen een praktijk te creëren waarin iedereen zich thuis voelt." Dat Maikel en Marie ook partners zijn, maakt het heel vertrouwd. Marie: "We vullen elkaar goed aan. Daarnaast delen we onze visie: we willen iets moois neerzetten, hoge kwaliteit brengen. En heel belangrijk: we willen de mensen behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Aandacht en oog hebben voor de patiënt. Daarmee hopen we ons te onderscheiden."

Mondzorg Parkzicht aan de Nieuweweg 95 is telefonisch bereikbaar via tel. 038-7820555 en per e-mail info@mondzorgparkzicht.nl. De website www.mondzorgparkzicht.nl komt zo snel mogelijk online. "Volg ons ook op Facebook. Hier willen we leuke acties opzetten voor inschrijvers, dus check vooral onze pagina!"