Afbeelding
Foto: Janne leest voor uit Borretje Big

Prentenboek ‘Borretje Big’

Algemeen

HATTEM – Het prentenboek ‘Borretje Big zoekt zijn mammie’ is nu ook te koop in Hattem. Niet alleen bij de Bruna en IJsboerderij IJscowd, maar ook in de winkel van het bekende Nederlands Bakkerijmuseum is het boek te vinden. Illustrator Marre Boerkamp en schrijfster Jenny Schutte waarderen de medewerking van deze plaatselijke ondernemers enorm.

Verhaal

Het bijzondere van dit boek over boerderijdieren is dat het zich afspeelt op de meer dan 100 jaar oude boerderij Erve IJzerman in Wapenveld, waar nu het Nederlands Zuivelmuseum gevestigd is. In het boek zitten twee kindervrijkaartjes ter waarde van 10 euro. Op de achterkant van deze kaartjes is ook nog een prijsvraag, want ergens in het boek heeft zich een klein muisje verstopt. In de horeca van het museum staat een melkbus voor deze kaartjes en er kan een zuivelpakket ter waarde van 20 euro worden gewonnen.

Opbrengst

Een deel van de opbrengst van het boek gaat ook naar dit museum. Nadat de 3-jarige Cas Boerkamp op Goede Vrijdag het eerste exemplaar aan Evert en Jan IJzerman had aangeboden, heeft het boek over het grappige biggetje binnen korte tijd al de weg naar vele kopers van verschillende leeftijden gevonden. Niet alleen het verhaal, maar ook de prachtige illustraties vallen erg in de smaak. Ook voor de onderbouw van basisscholen is het boek erg geschikt, omdat het mooi aansluit bij het thema ‘De boerderij.’ De makers hopen met hun boek niet alleen het museum te promoten, maar vooral dat veel kinderen en hun (groot)ouders mogen genieten van het verhaal over Borretje Big.