Afbeelding
.

Wat is een inventarisverzekering?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben je ondernemer? Dan is het je vast niet ontgaan dat er veel verschillende verzekeringen beschikbaar zijn die je kunt afsluiten voor je bedrijf. Wees niet bang als je door de bomen het bos niet meer ziet, want in dit artikel gaan we je helpen. In deze blog bespreken we namelijk een van de beschikbare verzekering: de inventarisverzekering. Wat is het precies, hoeveel kost het en heb je hem echt nodig? Lees snel verder om erachter te komen!

Wat is een inventarisverzekering precies?

Laten we beginnen bij het begin. Want wat is een inventarisverzekering nu eigenlijk? Maak je geen zorgen, want het is echt niet zo ingewikkeld.

Onder de inventaris van je bedrijf vallen alle bedrijfsmiddelen die je gebruikt voor het runnen van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan computers, beeldschermen, gereedschap en andere apparaten. Deze spullen kunnen best wat geld waard zijn. Grote kans dat je hier flink in hebt moeten investeren. Je wilt natuurlijk niet dat er iets mee gebeurt. Niet alleen zijn de werkzamen dan niet of moeizamer uit te voeren, het kost ook gewoon veel geld. Dat is waar de inventarisverzekering om de hoek komt kijken.

Met deze verzekeringspolis ben je namelijk verzekerd voor schade aan je inventaris. Gaat er een laptop kapot door een lekkage in het gebouw? Als je gekozen hebt voor de aanvullende laptop verzekering zakelijk, dan kun je terecht bij de verzekeringsmaatschappij voor een vergoeding. Met dat geld kun je snel weer een nieuwe laptop kopen, zodat je minimale vertraging oploopt. Wel zo prettig!

Hoeveel kost de verzekering?

Het is onmogelijk om op voorhand te zeggen hoeveel je precies kwijt zult zijn aan een inventarisverzekering. Elk bedrijf is anders en heeft een andere inventaris. Je kunt je voorstellen dat een bedrijf met een hele dure of kwetsbare inventaris een hogere premie zal betalen dan een bedrijf met een kleine, goedkope inventaris.

Maar niet alleen de waarde van de inventaris speelt een rol bij het bepalen van de premie. Er zijn veel verschillende factoren waar een verzekeraar naar kijkt bij het berekenen van de premie. Wil je een exacte prijs weten, dan kun je het beste een offerte aanvragen bij een verzekeraar.

Heb je hem nodig?

Aangezien een inventarisverzekering niet verplicht is, vragen veel ondernemers zich af of ze er een nodig hebben, of dat ze geld kunnen besparen door er geen af te sluiten. Of een inventarisverzekering nodig is voor je bedrijf, hangt voornamelijk af van de waarde van je inventaris en hoe afhankelijk je ervan bent. Heb je een hele dure inventaris, dan is een inventarisverzekering wellicht een goede investering. Heb je een hele kleine inventaris waar je niet heel afhankelijk van bent, dan is deze verzekering wellicht minder relevant.