Afbeelding
Foto: .

Ondernemersontbijt bij Anton Pieck Museum

Algemeen

HATTEM - Afgelopen vrijdag verwelkomde het Anton Pieck Museum een groot aantal leden van Ondernemend Hattem voor hun jaarlijkse ‘ondernemersontbijt’. Ondernemend Hattem, een ondernemersvereniging met meer dan 50 leden, koos deze keer voor de historische en kunstzinnige setting van het Anton Pieck Museum om hun bijeenkomst te houden. 

Anneke Nitrauw, die de deuren van het museum opende, bood de ondernemers een vroege start om 7.00 uur. Het museum viert dit jaar zijn 40-jarige jubileum en was daarom een bijzondere locatie voor dit evenement. Conservator Judith Bartel leidde tenslotte de ondernemers langs verschillende tentoonstellingen die momenteel te bewonderen zijn.

Krachtig Hattem

Een hoogtepunt van de bijeenkomst was de nadruk op het nieuwe initiatief ‘Krachtig Hattem’. Dit initiatief, gesteund door de Gemeente Hattem en diverse partners, streeft naar een integrale aanpak om kinderen en jongeren gezond, veilig en kansrijk te laten opgroeien. De betrokkenheid van lokale ondernemers bij dit initiatief benadrukt de sterke gemeenschapszin in Hattem.

Het Anton Pieck Museum heeft ook aangegeven interesse te hebben in het ondersteunen van het ‘Krachtig Hattem’ initiatief. Voorzitter Maaike van der Sluis verklaarde: “Als museum willen we bijdragen aan het welzijn van onze gemeenschap. We staan open voor samenwerking en stellen graag onze locatie ter beschikking voor evenementen en activiteiten georganiseerd door ‘Krachtig Hattem’. Het biedt een prachtige gelegenheid om onze culturele instelling te verbinden met het streven naar een gezondere en welvarendere toekomst voor onze jeugd.”

Rond 9.00 uur verlieten lokale ondernemers het museum na een inspirerende bijeenkomst. Het ontbijt werd mogelijk gemaakt door Bert van der Stoep van Vadesto, die de gasten voorzag van een smakelijke start van de dag.