Afbeelding
.

Jeu de boules baan Hof van Blom

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Tijdens de afgelopen raadsvergadering heeft de fractie van PvdA/GroenLinks gevraagd hoe het staat met de aanleg van een jeu de boules baan bij de Hof van Blom. 

Plezier

Al enige tijd geleden hebben de bewoners van de Hof van Blom gevraagd naar een eenvoudige jeu de boules baan bij de 40 seniorenwoningen van de Hof van Blom aan te leggen. “De bewoners hebben dit spel met erg veel plezier met elkaar gespeeld op een zelf geïmproviseerde baan. De wens voor een simpele jeu de boules baan in de grasstrook bij de Hof van Blom is destijds ontstaan. Tot op heden zit er geen schot in de zaak. Bewegen is voor iedereen gezond. Naast dat het spelen van dit spelletje onze ouderen vitaal houdt, hebben de bewoners enorm veel plezier in deze ontmoetingen. Nu het mooier weer wordt, willen de ouderen weer graag actief zijn buiten. Wanneer kunnen de bewoners weer jeu de boules spelen?”, vroeg PvdA/GL fractievoorzitter Jaap van Tiel tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering.

Toekomst

Verantwoordelijk wethouder Castelein stelde dat de vertraging te wijten is aan het uitblijven van de uitspraak van de Raad van State over de woonzorgzone. Daardoor is nog niet precies duidelijk wat er in de toekomst gaat gebeuren met de omgeving rondom De Hof van Blom.

“Het zou jammer zijn als de baan wordt aangelegd en deze later moet worden verplaatst. Eigenaar Triada van De Hof van Blom is inmiddels bij het overleg betrokken. Triada gaat kijken wat er nodig is om een jeu de boules baan te realiseren en welke locatie geschikt is. Daarop volgt volgens de wethouder een terugkoppeling richting de bewoners.