Afbeelding
Foto: Pascalle Koortens en Sander de Groot zijn de nieuwe HattemCentraal raadsleden.

Nieuwe raadsleden geïnstalleerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Tijdens de raadsvergadering is maandagavond afscheid genomen van de raadsleden Albert de Boer en Frank Nico Hogeweg. Beiden waren namens HattemCentraal actief in de gemeenteraad. Pascalle Koortens en Sander de Groot zijn de nieuwe HattemCentraal raadsleden die maandag geïnstalleerd werden. 

Beide waren al actief namens HattemCentraal als commissielid. Als nieuw commissielid van HattemCentraal werd Klaas van Dieren benoemd. Tijdens de raadsvergadering werd ook afscheid genomen van CDA-commissielid Anne-Marije Wilting.

Afscheidsrede

In zijn afscheidsrede gaf Frank Nico Hogeweg eenmalig een toelichting op zijn vertrek. Meer en meer voelde hij zich in een spagaat zitten, tussen privé en politiek. “Dat begon te knagen aan mijn rol als vader alsook aan die van raadslid.” Een andere reden is de politiek zelf. “Wat ik gemist heb in mijn raadwerk is de gemeenschapszin. In plaats van dichter naar elkaar toe te komen heb ik het hier vaak als een huis van polarisatie ervaren. Hoe mooi zou politiek zijn als we dat doen vanuit hetgeen wat ons allen bindt. Namelijk Hattem!” Tot slot bedankte hij fractie en bestuur van HattemCentraal: “Alhoewel we verschillen van inzicht over de wijze van politiek bedrijven en de ontwikkeling van de partij, kijk in met plezier terug. Ik hoop dat de partij in de toekomst verder professionaliseert en constructief politiek bedrijft.” 

Het bestuur en de fractie van HattemCentraal danken Albert en Frank Nico voor hun inzet en betrokkenheid bij HattemCentraal en zijn verheugd met de komst van Pascalle Koortens en Sander de Groot. “Als commissieleden hebben zij reeds bewezen toegewijde en betrokken leden van het gemeentebestuur te zijn. Hun inzet en toewijding aan het welzijn van de inwoners maken hen een waardevolle aanwinst voor de gemeenteraad. Pascalle en Sander. Maar ook Klaas, brengen een frisse blik en nieuwe ideeën mee die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Hattem.”

Auditcommissie

Gina Guldenaar werd geïnstalleerd als lid van de auditcommissie, als opvolger van Albert de Boer. Zij krijgt daarbij assistentie van VVD-commissielid Jenny van Eck-Davies. Voorheen was Erik Kleinpenning (VVD) aangewezen als lid van de auditcommissie. Hij heeft het verzoek gedaan zich in de auditcommissie te laten vervangen door Jenny van Eck. De auditcommissie heeft tot doel een aanspreekpunt te zijn voor de accountant. De commissie heeft als aandachtsgebied alle activiteiten die van belang zijn voor een goede beheersing van de gemeente op het gebied van rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid binnen het kader van de kaderstellende en controlerende verantwoordelijkheid van de gemeenteraad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding