Afbeelding
.

Afscheid Dikkie en Sikko Schollema

Algemeen

HATTEM – Dikkie en Sikko Schollema waren op Eerste Paasdag even terug in Hattem voor welverdiend afscheid. Omdat ze in Hattem geen passend appartement konden vinden verhuisden ze onlangs naar Leeuwarden.

Daar woont hun dochter met haar gezin. Dat is fijn maar ze missen Hattem erg. Het echtpaar Schollema was in Hattem actief op vele fronten. Bestuurlijk en kerkelijk. Voor jongeren en ouderen. Velen kennen hen goed door de vele reizen die zij de afgelopen 15 jaar organiseerden vanuit Hattem. Honderden Hattemers hebben een reis gemaakt met Dikkie en Sikko. Vanuit tal van kerken en ook daarbuiten kwamen de deelnemers. En wie één keer mee ging, ging vaak vaker…… de waardering was groot.

Afgelopen zondag waren ze weer in Hattem om afscheid te nemen. Tijdens de dienst in de Emmaüskerk werden ze in de bloemen gezet en bedankt. Tot hun verrassing was er een inzameling gehouden en kon Eba Veltkamp het echtpaar een cheque van € 800,- overhandigen.

Sikko vertelde kort dat ze het best moeilijk hadden. Hattem en heel veel kennissen achterlaten en dan in een vreemde stad proberen een nieuw leven op te bouwen in deze tijd van beperkingen. Het blijkt moeilijk om aansluiting te krijgen.

Ook dit afscheid was vanwege de corona maatregelen beperkt. Maximaal 30 mensen mochten bij de diensten aanwezig zijn. De heer en mevrouw Schollema hopen na corona nog een keer terug te komen en dan heel veel medereizigers terug te zien.