Afbeelding
.

Sint Andreasschool dicht door Corona

Algemeen

HATTEM- Het is stil rond de Sint Andreasschool aan de Spoorstraat; leerlingen hebben noodgedwongen al een heel vroeg Paasweekend.

Nadat meer dan de helft van de leerlingen thuis in quarantaine moest in verband met coronabesmettingen onder leerlingen, hebben schoolleiding en bestuur het besluit genomen álle groepen vanaf dinsdag thuis te laten blijven.

“Afgelopen weekend wist ik al dat één groep thuis in quarantaine moest en maandag kwam daar nog een groep bij”, legt directeur Petra Brinkman uit. “Wat ook meespeelt is dat een groepsleerkracht al voor een groep had gestaan die in quarantaine moest en vervolgens voor een andere groep zou staan. Dat was niet wenselijk.” De leerkrachten zijn inmiddels allemaal getest. Een aantal wacht nog op de uitslag, maar tot nu toe zijn er binnen het team gelukkig geen besmettingen.

Het thuisonderwijs is inmiddels weer opgepakt, alle devices zijn uitgeleend. Ouders reageren voornamelijk positief, vertelt Brinkman. “Ze vinden dat er accuraat is gehandeld. We moeten toch met z’n allen waakzaam blijven. Het houdt de ouders natuurlijk ook bezig: twee groepen in quarantaine, hoe zit het met broertjes en zusjes die wel naar school mogen?” Door nu dit besluit te nemen, hoopt Brinkman een domino-effect te voorkomen zodat de school de dinsdag na Pasen weer met een volle bezetting van start kan gaan “En dan starten we met het Paasontbijt, want dat hebben de kinderen nu helaas moeten missen.”