Afbeelding
.

Drie nieuwe commissieleden voor CDA Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Tijdens de digitale raadsvergadering van 22 maart worden drie nieuwe commissieleden voor het CDA aangewezen: Sigrid Mulder, Anne-Marije Wilting en Remco Dijkstra.

Hun aanwijzingsperiode loopt tot aan het einde van de huidige zittingsperiode van de gemeenteraad. Zittende commissieleden Herman van den Berg en Robert Klaassen blijven als commissielid actief. Daarmee heeft het CDA vanaf 22 maart in totaal vijf commissieleden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een recente wijziging van de verordening op de raadscommissies.

Sigrid Mulder, Anne-Marije Wilting en Remco Dijkstra werden politiek actief voor het CDA Hattem in het kader van een oriëntatietraject dat het CDA Hattem in 2019 startte. Sigrid vertelt: “In de afgelopen anderhalf jaar heeft het CDA Hattem ons de kans gegeven om mee te kijken bij het bestuur, mee te doen met de fractievergaderingen en mee te gaan met werkbezoeken. Het was niet alleen leerzaam, maar ook enthousiasmerend: politiek doet ertoe!” Anne-Marije sluit zich daar bij aan: “We kregen een inkijkje in de werking van de politiek en de concrete rol die het CDA Hattem daarin vervult. Niet alleen meekijken, maar ook zelf meedoen maakt mij nog enthousiaster. Ik wil de komende tijd als commissielid nog meer de inhoud opzoeken en betrokken raken bij wat er leeft in Hattem!” “Steunfractielid zijn is een goede manier om betrokken te zijn bij wat er speelt in de Hattemse samenleving”, aldus Remco. “De mogelijkheid om nu als commissielid te starten biedt een mooie kans om daar verder aan bij te dragen!”

CDA-fractievoorzitter Teun Juk en afdelingsvoorzitter Henberto Remmerts zijn trots op het aanwijzen van de drie nieuwe commissieleden. Teun Juk: “Het is ontzettend mooi dat we als fractie kunnen uitbreiden in de commissie, met drie enthousiaste leden die middenin de Hattemse samenleving staan!” Henberto Remmerts: “Het CDA Hattem blijft groeien, zowel in ervaring als in omvang. Met deze stap willen we Hattem laten zien dat de politiek heel toegankelijk kan zijn, ook al heb je zelf geen politieke ervaring.”