Afbeelding
.

Sport en Spel instuif groot succes

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De Sport en Spel instuif die vorige week werd georganiseerd bleek een groot succes. Veel Hattemse kinderen kwamen naar de velden van sportpark Het Achterveen om gezellig samen te spelen en te sporten. Woensdag 27 januari vindt daarom opnieuw een sport en spel instuif plaats, bij vv Hattem.

Buurtsportcoaches Mara, Marijke en Leon hadden deze beweeg middag georganiseerd om samen in deze coronatijd gezond in de buitenlucht te bewegen. Dat bleek een schot in de roos. Veel kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kwamen op de Sport en spel instuif af. De kinderen werden opgevangen bij de poort van het terrein omdat ouders vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig mochten zijn.

Tijn (8), Alinde (8), Isa (6) en Evi (6) vinden het superleuk op de Sport en Spel middag. Tijn geeft aan het leuk te vinden om te voetballen. Hij ziet daar van zijn vrienden leuke trucjes. Alinde vindt het springkussen het leukste om te doen. “Het is saai nu we niet meer naar school mogen. Vanmiddag zie ik veel van mijn vriendinnetjes weer en kan ik eindelijk weer samenspelen”. Isa die in groep 2 zit is van mening dat thuisonderwijs ook best zo zijn voordelen heeft. “Ik hoeft nu lekker niet zoveel te doen. Ik vind het wel leuk om hier vanmiddag samen te spelen. Het springkussen is echt gaaf”.

JOGG-regisseur Marijke Tip geeft aan dat er plannen zijn om de komende weken vaker sport- en spelactiviteiten te organiseren voor de kinderen en de oudere jeugd. Hoe dit eruit gaat zien is afhankelijk van de corona-maatregelen.

Vervolg op 27 januari

Woensdag 27 januari wordt er al een vervolg aan gegeven: vanwege het grote succes is er dan een sport en spel instuif bij VV Hattem. “Dit keer met nog meer leuke activiteiten. Je hoeft je niet aan te melden om mee te kunnen doen, je bent altijd van harte welkom! Helaas zijn door de corona maatregelen ouders niet toegestaan op het sportpark, wij zullen de kinderen ontvangen bij de entree van het sportpark.”

Check voor meer informatie en de actuele stand van zaken de Facebookpagina van JOGG-Hattem; JOGG-Hattem | Facebook.

Afbeelding