Afbeelding
.

D66: vertraging voorkomen bij voortgang Woonzorgzone/IKC

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM-De plannen voor het oude ijsbaanterrein zijn door het college “vertaald” in een stedenbouwkundig plan en voorgelegd aan de raad. De raad wordt gevraagd om hiermee in te stemmen. Het gaat nu om de inrichting van de locatie met appartementen voor inwoners met een beperking (de Luwte), ouderen met en zonder zorgbehoefte en een Integraal Kind Centrum (IKC).

“In maart 2019 heeft de raad gekozen voor deze locatie voor de scholen (Zaaier en Van Heemstra) en kinderopvang. Er is vooraf door het college en de projectleider veel overlegd met partijen: de scholen, aanwonenden en belangstellenden. Onderzoeken over stikstof, verkeersveiligheid, flora en fauna, etc. komen aan de orde bij het vaststellen van het bestemmingsplan. Voor een ieder is nu zichtbaar wat het bouwplan is (hoogte, hoeveel appartementen, verkeersbewegingen) en dan gaat het ook tot de verbeelding spreken”, aldus D66 Hattem. “Ondanks dat in maart 2019 er al globaal bouwplan was, komt nu een belangengroep (pas) in actie. Een storm van kritiek uit de buurt, met name op social media. De gemeenteraad lijkt het plan met overgrote meerderheid goed te keuren, afgaande op de commissievergadering van 2 november. Het is belangrijk dat er door juridische bezwaren geen vertraging optreedt in de voortgang van het plan”, vindt de Hattemse D66-fractie. 

D66 wil dit voorkomen en zet zich met name in om de hoogte van de voorgestelde woningbouw te beperken tot 3 lagen, zodat die beter aansluit bij de omgeving Hollewand en Uilennest. Daarnaast ziet zij de oversteek over de Geldersedijk niet zitten (“te dure oplossing en onveilig”) en opteert voor het dempen van de sloot aan de Hollewand, zodat een fraaiere uitstraling en meer parkeerplaatsen mogelijk worden. Daarvoor zal zij in de raadsvergadering van 23 november voorstellen indienen. “Met als doel daarmee vertraging in het planproces te voorkomen. D66 vindt inspraak en participatie van de buurt en haar bewoners van essentieel belang.”