Afbeelding
Eigen foto

Sieradenlijn Anton Pieck Museum

Algemeen

HATTEM – Het Anton Pieck Museum heeft een nieuwe sieradenlijn. Deze unieke sieraden zijn speciaal ontworpen voor het museum door Eljo Kusters van 03CS Jewelry. 

Elk stuk is met de hand gemaakt en heeft een eigen verhaal, geïnspireerd op het werk en leven van Anton Pieck.  “De collectie bestaat uit bijzondere sieraden. Geluksjuweeltjes, gemaakt van lood- en nikkelvrij brass (hypoallergeen). De geluksbedels zijn gemixt met halfedelstenen kralen, die een positieve uitwerking, geluk en voorspoed brengen. In onze collectie hebben we kettinkjes, oorbellen en een bijzondere kikkerpin”, vertelt de Anton Pieck-conservator Francine Oonk enthousiast. 

In het envelop-kettinkje zit een citaat van Anton Pieck: “Wat is er mooier dan een enkele bloem.” Sieradenmerk 03 CS Jewelry is opgericht in het jaar 2014. Het atelier is gevestigd in Amsterdam. Eljo – als hart achter 03 CS Jewelry- heeft reeds collecties gemaakt voor de exposities Mata Hari, Rembrandt & Saskia & Liefde in de 17de eeuw in het Fries Museum te Leeuwarden. Exclusief verkrijgbaar in de museumshop van het Anton Pieckmuseum. De prijzen variëren tussen de € 12,50 en € 32,75.