Afbeelding
Foto: Vorige week was de feestelijke opening van de Korak Herstelacademie aan de Veldweg 6 in Heerde.

Korak Herstelacademie feestelijk geopend

Algemeen

HEERDE – Vorige week was de feestelijke opening van de Korak Herstelacademie aan de Veldweg 6 in Heerde. Met het doorknippen van de bloemenmala opende wethouder Tjitske Siderius van de gemeente Hattem, mede namens de gemeenten Epe en Heerde, de nieuwe locatie. 

Korak is een plek van empowerment, waar mensen met persoonlijke ervaringen op het gebied van levens-ontwrichtende gebeurtenissen, samenkomen om te leren en te groeien. Sinds 2019 is Korak, opgericht voor mensen in de regio Noord Oost Veluwe, actief en succesvol in Apeldoorn. De behoefte aan een vaste locatie in het noorden van de regio nam toe en in Heerde was er plek.

Wethouder Tjitske Siderius: “We zijn als regio blij dat er nu een plek is waar inwoners persoonlijke ervaringen kunnen delen over levens-ontwrichtende gebeurtenissen. We worden in ons leven allemaal geconfronteerd met het verlies van een dierbare, scheiding of ernstige ziekten. Korak is voor ons een oase van vertrouwen, gelijkwaardigheid en respect, waar perspectief wordt geboden om met deze tegenslagen om te gaan. Deze nieuwe locatie maakt het voor onze inwoners makkelijker om de stap naar Korak te zetten. We omarmen de visie van Korak en we hebben er vertrouwen in dat het aanbod van Korak een mooie aanvulling is in onze dorpen en stad.”

Volgens Siderius markeert de opening van de locatie in Heerde een belangrijk moment in de gezamenlijke ambitie van gemeenten en Korak; herstel en welzijn binnen de gemeenschap in het noorden van de Veluwe organiseren en bevorderen.

De herstelacademie is sinds 1 november jl. geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur. Meer informatie staat op www.korak.nl.