Afbeelding
Foto: Gradus Dijkman

Geflatteerde nederlaag sv Hatto-Heim

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Op een winderig Jo van Marle sportpark stond zaterdag de wedstrijd ZAC - sv Hatto-Heim op het programma.

Sv Hatto-Heim begon goed aan de wedstrijd via Rowan Mensink die een kans kreeg, maar zijn schot werd gepakt door keeper Abma. ZAC kreeg daarna de eerste mogelijkheid: uit een vrije trap schoot Joey Groen over het doel van Mensink heen. Voor de rest was het hoofdzakelijk veel duels op het middenveld waar weinig kansen uit kwamen. Grote spelbreker was toch wel de straffe wind die in de breedte over het veld ging. Veel passes kwamen niet aan of vlogen over de reclameborden.

Vlak voor de thee was het Stefan Kramer namens ZAC die knap weg draaide bij zijn tegenstander en doelman Mensink verraste in de korte hoek.

Tweede helft drongen de geel/blauwen meer aan met als gevolg kleine kansjes, maar geen problemen voor doelman Abma. Een uur gespeeld en er volgde een mooie aanval van ZAC en het was Stan Wissink die fraai de 2-0 op het scorebord zette. Marcel van Walderveen ging wisselen en bracht Winand Meilink onder meer het veld in. Het spel werd meteen anders voor Hatto-Heim.

Prima combinatiespel volgde en het was Jesse Winkelaar die een tegenstander het bos in stuurde, naar binnen trok en doelman Abma in de korte hoek passeerde: 2-1.

Nu gingen de remmen helemaal los bij de Hattoheimers ,maar toch kwamen ze niet door de verdediging van de Zwollenaren. Omdat de formatie van trainer Arnie Pot veel ruimte kreeg, vielen er nog twee doelpunten door Lex Heimerikx en Robbin Bastiaan en kwam de eindstand op 4-1.

“Een geflatteerde uitslag want gezien de gehele wedstrijd was een gelijkspel terecht geweest, maar daar schieten de geel/blauwen niks mee op.” Zaterdag weer een nieuwe kans dan komt IJ.V.V. uit IJsselmuiden op bezoek op sportpark ‘t Achterveen.