Afbeelding
Foto: .

Officiële opening Vispark Toms Creek

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

HATTEMERBROEK – Vispark Toms Creek is vorige week officieel geopend. 

De openingshandeling werd verricht door wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de voormalige forellenvijvers aan de Middeldijk te transformeren tot een prachtige plek waar men aan de waterkant kan genieten en ontspannen. Niet alleen is het aantal vijvers van 4 naar 7 uitgebreid, ook is avontuurlijk vissen aan het activiteitenaanbod toegevoegd.

Resultaat

Het resultaat mag er wezen. Vol trots toont eigenaar Tom Bremer de grote veranderingen die het vispark heeft ondergaan. “Het hele terrein is verlaagd om meer waterbeleving te creëren. Het geeft een groter ruimtelijk effect nu de waterstand onder je voeten ligt en kijkt veel mooier over het water weg. Het water welt vanuit de bodem, wordt nu op een natuurlijke wijze sneller ververst. Forellen houden van vers, koud water. De grootste verandering zijn de 3 nieuwe vijvers en de toevoeging van het aanbod van avontuurlijk vissen. Grote steuren, meervallen en karpers die na de vangst worden teruggezet. Een zo goed als vangstgarantie om deze bijzondere vissen zelf te vangen”.

Avontuur

Naast de 3 avonturenvijvers is er een mixvijver waar gevist kan worden op zalmforel en de gewone forel. Ook is er een vijver met zalmforel, alleen forel en een Afrikaanse meervalvijver. Om het terrein is een wal aangelegd, die niet alleen beschutting biedt tegen de wind, maar ook het geluid van de snelweg dempt. Om de vijvers zijn mooie wandelpaden aangelegd. De sfeervolle verlichting zorgt ervoor dat de vissers ook in de avonduren goed kunnen door hengelen.

Tom Bremer en zijn team hebben er alles aan gedaan om een ultieme plek te realiseren waar natuurliefhebbers en vissers kunnen ontspannen en genieten aan de waterkant. Zij worden daarin geholpen door medewerkers van de dagbesteding die onder begeleiding van zorgmedewerkers iedere dag met veel plezier werken bij Toms Creek.

Toekomst

Duidelijk is dat het vispark meer is dan alleen een forellenvijver. Op het sfeervolle terras kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje uit de professionele keuken. Bij iedere stek kunnen de vissers middels een QR code een bestelling plaatsen die op de visstek wordt bezorgd.

Plannen voor de toekomst heeft de crew van Toms Creek volop. Door verbinding te zoeken met andere ondernemers uit de regio kan er een breed recreatief product worden gerealiseerd met een compleet dagje uit voor groepen en bedrijven.

Droom

Met de opening van een tweede vispark in Hattemerbroek komt opnieuw een droom uit voor Tom Bremer. In 2004 startte hij met een kleine forel vijver in de wei bij de boerderij van zijn ouders in Lelystad. Zijn credo is: ‘The best place for Fishing Adventures’. “Wij gunnen iedereen een spectaculair dagje uit met een mooie visvangst als resultaat. Daarnaast worden bij Toms Creek ook hengels en visbenodigdheden verhuurd en verkocht. In de rokerij worden de (zalm)forellen ambachtelijk gerookt. De gerookte vis is voor de losse verkoop. Gevangen forellen kunnen tegen een kleine vergoeding omgeruild worden voor een gerookte vis”.

Tom benadrukt dat iedereen welkom is om een kijkje te nemen op het vispark. “Ook al heb je niets met vissen. Wij ontvangen je dan graag op ons terras of in de sfeervolle Lodge voor een hapje en een drankje”. Voor meer informatie: tomscreek.nl.

!