Afbeelding
.

Hoe blijf je lichamelijk gezond als je thuiswerkt?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hoe blijf je lichamelijk gezond als je thuiswerkt? Hier drie tips!

Thuiswerken is voor velen een uitkomst. Je houdt meer tijd over en bent minder moe aan het einde van de dag. Toch horen we vaak dat mensen die veel thuiswerken fysieke klachten hebben. Dit kan verschillende redenen hebben. Om dit te voorkomen of te verhelpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Het juiste werkmateriaal

Op veel kantoren wordt er geïnvesteerd in goed materiaal, dit is wanneer je thuiswerkt minder gemakkelijk. Sommige bedrijven stellen een budget beschikbaar voor het aanschaffen van nieuw materiaal of hebben zelf de mogelijkheid kantoorspullen aan te leveren. Toch geldt dit niet voor alle bedrijven. Wanneer je thuiswerkt en veel zit is het van belang dat je goed zit. Er is een enorm aanbod aan bureaustoelen, schaf er een aan die stevig is en waarbij de rug recht is zodat je ook rechtop zit. Als je lange dagen maakt kan dit voorkomen dat je rugklachten krijgt. Daarnaast zien we dat verstelbare bureaus steeds populairder worden. We willen ook de mogelijkheid hebben om af en toe te staan. Dit is erg goed voor het lichaam en kan rug- en nekklachten vaak voorkomen.

Beweeg genoeg

Wanneer je thuiswerkt zijn er vaak weinig redenen om naar buiten te gaan. Je hebt namelijk geen doel meer, niemand verwacht je. Toch is dit nou net zo belangrijk wanneer je thuiswerkt. Zorg er dan ook voor dat je dagelijks buiten komt en even gaat wandelen. Wat lekkere frisse lucht in de pauze kan geen kwaad en laat je beter voelen. Ook is het aan te raden om als je thuiswerkt een leuke sport te gaan beoefenen. Je gaat waarschijnlijk een stuk minder bewegen, daarom is het belangrijk voor lichaam en geest om ook fysiek bezig te blijven. Mocht je geen zin hebben in een lange wandeling, dan kun je ervoor kiezen om thuis een online work out te gaan doen.

Houd een routine aan

Het hebben van een routine is erg belangrijk. Dit voorkomt dat je op lange termijn minder productief wordt. Zo is het van belang om jezelf dagelijks aan te kleden, goed te blijven eten en genoeg te sporten. Moeten er nog andere dingen gebeuren? Plan ze in. Maak tijd vrij voor dingen die je leuk vindt, het huishouden of de kinderen. Een goede routine en planning zorgen ervoor dat je door de dag heen productief bezig bent en aan het einde van de dag alles hebt gedaan wat je wilde doen.

!