Afbeelding
Foto: .

Landelijke IJsselvliedtshow

Algemeen

HATTEM/WEZEP - Vrijdag 23 en zaterdag 24 september wordt de landelijke IJsselvliedtshow gehouden in het ruitersportcentrum van het Hippisch Centrum Hattem aan het Vijzelpad 112 in Hattem.

Deze kleindierenshow, georganiseerd door de vereniging Nut en Sport te Wezep, is landelijk voor Kleindierliefhebbers een begrip. Dit jaar wordt de 31e editie georganiseerd. In verband met de heersende vogelgriep mogen er dit jaar helaas geen hoenders, dwerghoenders en watervogels worden tentoongesteld. Gelukkig geldt dit niet voor konijnen en cavia’s en oorspronkelijke duiven. Deze diergroepen kunnen na de keuring op de vrijdagavond en zaterdag wel door publiek worden bewonderd. Alle geëxposeerde dieren zijn door een dierenarts gezond verklaard, en zijn ingeënt tegen ziektes als RHD (konijnen).

Op vrijdag worden de dieren op raskenmerken beoordeeld door erkende keurmeesters die elk dier punten toekennen. De dieren met de meeste punten komen in aanmerking voor fraaie prijzen.

De tentoonstelling is geopend voor publiek op vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 15.45 uur en de toegang is gratis.