Afbeelding
Foto: .

VluchtelingenContact Hattem zoekt begeleiders en taalcoaches

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Door de toenemende druk op de opvang van vluchtelingen is Stichting VluchtelingenContact Hattem op zoek naar uitbreiding van de groep vrijwilligers.

Vluchtelingen

Stichting VluchtelingenContact Hattem (VCH) begeleidt, met vrijwilligers, al meer dan dertig jaar vluchtelingen en dan met name statushouders. “Als geen ander weet VCH wat een dankbaar en prachtig werk het is om mensen die van huis en haard zijn verdreven door oorlog, vervolging en marteling een veilige plek in Hattem te geven. Mensen die onze cultuur willen omarmen, willen werken en vriendschappen willen sluiten met ons. Stelt u zich eens voor als u, om wat voor reden dan ook, zou moeten vluchten naar een onbekend land. Wat bijzonder zou het zijn als u daar geholpen zou worden”, aldus coördinator VCH Jan-Erik Barendsen. VCH is op zoek naar maatschappelijke begeleiding en taalhulpen.

Maatschappelijk

De maatschappelijke begeleiders ondersteunen onder meer in het begeleiden bij het inrichten van de woning en bij contacten met verschillende instanties, zoals onder andere de gemeente en scholen. Nieuwe cliënten/gezinnen krijgen een vast contactpersoon die hen hierin ondersteunt. De bedoeling is dat mensen zo snel mogelijk zelfstandig hun weg weten te vinden in de Gemeente. Na de eerste zes maanden zal het accent meer komen te liggen op het participeren in onze samenleving. Dit door gesprekken te voeren over diversen onderwerpen en hen wegwijs te maken in onze maatschappij. De gemiddelde tijdsinvestering is 4 uur per week.

Taalhulp

Hulp bij het leren van de Nederlands taal is eveneens een onderdeel van het werk van Vluchtelingen Contact Hattem. Met name het praten in het Nederlands staat voorop, maar ook ondersteuning bij het huiswerk voor de inburgering is hierbij van belang. De gemiddelde tijdsinvestering is 1 uur per week.

Vluchtelingen Contact Hattem zorgt voor een inwerkprogramma, professionele ondersteuning en staat garant voor een prettige en informele werksfeer met voldoende overleg in werkvergaderingen.

Voor meer informatie: coördinator Jan-Erik Barendsen tel. 06-22677727 of via info@vluchtelingencontact.nl.