Afbeelding
Foto: .

Succesvolle training “GOED omgaan met dementie

Algemeen

REGIO- Woensdag vond er in de Hof van Cramer in Wapenveld een training plaats voor vrijwilligers. Een volle groep betrokken en leergierige deelnemers woonde deze bijeenkomst bij.

De twee trainers van Alzheimer Nederland zorgden ervoor dat naast de geboden kennis de aanwezige vrijwilligers ook hun persoonlijke ervaringen konden vertellen. De methode GOED omgaan is een mooie manier om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te laten doen en in hun waarde te laten.

De Vrijwilligersacademie ondersteunt vrijwilligers door middel van diverse workshops. De eerstvolgende vindt plaats op woensdag 1 juni en heeft als thema EHBO in vogelvlucht. Plaats van handeling is in het Rode Kruisgebouw Epe, Lohuizerweg 18-1 in Epe.

Op 22 juni is er een workshop “grenzen stellen”. “Vrijwilligers doen hun werk met liefde en gedrevenheid. Daar schuilt ook een gevaar in. Soms is het moeilijk om nee ergens te zeggen. In deze training leert men voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen.”

Informatie over de vrijwilligersacademie en aanmelden kan via de contactpersoon van jouw gemeente, Mirjam Bongertman via mirjambongertman@swhattem.nl, of via www.epedoet.nl/workshops. De vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.