Afbeelding
.

Argentijnse tenor Rodríguez schittert in Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Huygens Music presenteert in december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.  

Op woensdag 8 december 20.30 uur zal er een uitvoering plaatsvinden in Hattem samen met kamerkoor Cantabile. De concerten staan onder leiding van Hans Tijssen. Multi-instrumentalisten Alvaro Pinto en Daniel Morcos zullen het Huygens Consort en tenor Javier Rodriguez begeleiden.

Een bijzondere reeks concerten. De reeks markeert 15 jaar samenwerking tussen Huygens Music en de Argentijnen. Verder gedenken zij het 100e geboortejaar van twee Argentijnse grootmeesters, te weten Ramirez en Piazolla. Naast de Misa Criolla van Ramirez is er ook muziek van Piazolla te horen.

De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. “Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij koor- en wereldmuziek minnend Nederland. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.” De Mis – hoewel religieuze muziek – heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt deze kerkmuziek zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek te horen. Maar in dit avondvullende programma is nog meer te horen: naast de diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem maakt u kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van de Argentijnen. Een Zuid-Amerikaanse muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten. Voor meer informatie over de volledige concerttour en voorverkoop van kaarten kunt u terecht op www.huygensmusic.nl. NB: toegang is alleen mogelijk op vertoon van een geldig corona vaccinatie/test bewijs. Alle concerten zijn geplaceerd de concerten zijn dus veilig te bezoeken.