Afbeelding
.

Ons Genoegen huldigt jubilaris tijdens jaarvergadering

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Afgelopen vrijdag hield Fanfarekorps Ons Genoegen haar jaarlijkse Ledenvergadering. 

Waar dat vorig jaar, op 13 maart vlak voor het uitbreken van de Coronavirus, nog net op de normale manier kon in eigen onderkomen de ‘Triangel’, gebeurde het dit keer niet live maar via Zoom.

Na de opening deed voorzitter Martin een terugblik over het afgelopen jaar. “Een jaar waarin weinig muzikale activiteiten konden plaatsvinden, maar waarin gelukkig wel de lessen met de leerlingen, al moest het dan veelal via Zoom of Teams, konden doorgaan. Daarnaast bestond de mogelijkheid voor de leden om op de maandagavond of woensdagavond aan te schuiven, via de laptop, bij activiteiten opgezet door Sandra Mulder en Thomas van Olst, die enerzijds een quiz hadden uitgedacht, maar aan de andere kant ook uitleg gaven over muziek-technische onderwerpen. Op bestuurlijk gebied bleef er natuurlijk werk genoeg.”

Penningmeester Marc van der Ziel gaf een toelichting en uitleg over de financiële cijfers betreffende 2020. De crisis drukte natuurlijk haar stempel op de uitkomsten van genoemd jaar, maar mede door sponsoring en onverwachte giften/steun uit onverwachte hoek bleef de schade redelijk beperkt en kon toch nog een positief resultaat getoond worden door de penningmeester.

Bestuursverkiezing

Tijdens de bestuursverkiezing werd afscheid genomen van John Schuurman, die zich niet herkiesbaar stelde. John werd door de voorzitter bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren en sprak de wens uit dat hij nog actief zou blijven op ander gebied.

Secretaris Carola Mulder-Schoemaker was eveneens aftredend en werd voor een nieuwe periode van drie jaar herkozen. Anton ten Have, die ook aftredend was, stelde zich nog voor een jaar beschikbaar. Beiden werden onder applaus van de leden opnieuw benoemd. De vacature in het bestuur werd ingevuld door Jolanda Balster.

Jubilaris

Tijdens de vergadering kreeg Leonie Mulder thuis onverwacht bezoek van bestuurslid Nicole ten Have, die haar namens de vereniging een mooie bos bloemen en de speldjes en certificaat kwam overhandigen behorende bij het 25-jarig lidmaatschap van het Fanfarekorps en van de Muziekbond Gelderland Flevoland.

De voorzitter feliciteerde Leonie namens het bestuur en de vereniging met dit heugelijke feit. Leonie is als 6-jarig meisje lid geworden. Ze is haar muzikale carrière begonnen op bugel en heeft later de overstap gemaakt naar de altsaxofoon, die ze nu nog steeds met veel verve en plezier bespeelt. Daarnaast speelt ze ook al een flink aantal jaren in de Blaaskapel de Kleikloeten. Zowel bij de Blaaskapel als bij de vereniging maakt ze deel uit van het bestuur, bij het laatste als coördinator van het A-orkest.

Nadat de voorzitter nog een paar mededelingen deed en een paar leden gebruik maakten van de rondvraag werd de vergadering om kwart over negen afgesloten met de wens van de voorzitter ‘weer snel elkaar te kunnen ontmoeten, samen te kunnen musiceren en te kunnen genieten van alles wat het verenigingsleven zo aantrekkelijk maakt’.

Afbeelding