Afbeelding
.

Bijpraatsessies plannen binnenstad succesvol

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Ongeveer 60 Hattemers hebben gebruik gemaakt van de bijpraatsessies die de gemeente vorige week organiseerde over de plannen in de binnenstad.

Volgend jaar start het bouwteam met de herinrichting van het centrum. Na de werkzaamheden aan de Markt en het Kerkplein, is de gemeente Hattem druk bezig met de ontwerpen voor de tweede fase van de plannen voor het stadshart.

Omdat er veel veranderingen op stapel staan werd al meerdere malen gevraagd om de input van Hattemers. In de afgelopen maanden heeft NTP het schetsontwerp van landschapsarchitect OKRA verder gedetailleerd en technisch uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Vanwege de coronamaatregelen bleek het niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Vandaar dat gekozen werd voor bijpraatsessies met een persoonlijk tijdvak in het projectkantoor aan de Ridderstraat 10.

Projectmanager binnenstad Jurian Lier van de gemeente Hattem geeft aan dat de bijpraatsessies goed zijn bezocht. “De persoonlijke gesprekken zijn als positief ervaren. De bijpraatsessies blijken een goede vorm om inwoners bij de plannen te betrekken. Een voordeel ten opzichte van een reguliere, massale inloopbijeenkomst is dat er nu meer tijd was om dieper in te gaan op persoonlijke situaties. We hebben zeker nog een aantal goede bruikbare tips gekregen. Het voorlopig schetsontwerp is met hier en daar wat aandachtspunten goed ontvangen. Er worden voornamelijk nog optimalisaties op detailniveau aangebracht”.

Op het gebied van een aantal technische zaken in de ondergrond en de detaillering van het ontwerp is er nog het nodige werk aan de winkel de komende weken. De projectmanager verwacht dat het definitieve ontwerp in januari 2021 gereed is. De uitvoering van zal in 2021-2022 plaatsvinden. De start van de werkzaamheden door NTP staat gepland voor eind februari/begin maart. De Kerk- en Kruistraatstraat zijn als eerste aan de beurt om onder handen genomen te worden. Op afspraak is het mogelijk om de tekeningen te bekijken in het projectkantoor aan de Ridderstraat 10. Aanmelden kan via gemeente@hattem.nl.

Wie op de hoogte wil blijven van de vordering van fase 2 van de plannen in de binnenstad kan de app ‘Binnenstad Hattem’ downloaden. In de app staat alle informatie vermeld.