Afbeelding
.

Hologram en digitale rondleiding Anton Pieck Museum

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Het Anton Pieck Museum krijgt een realistisch bewegend en sprekend hologram van Anton Pieck zelf. Daarnaast wordt een digitale- en audiovisuele rondleiding in het museum opgezet. 

Dat Anton Pieck inspireert, sprookjes doet herleven en nostalgie laat ontwaken wisten we natuurlijk allang. Dat zien ook de bezoekers die in het Anton Pieckmuseum genieten van de vele bekende illustraties in de zo herkenbare ‘Anton Pieck-stijl’. Het museum biedt een brede en verdiepende kijk in het werk en het leven van Anton Pieck.

Dankzij een  bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds, wordt het voor het Anton Pieck Museum mogelijk een verdiepende digitale- en audiovisuele rondleiding te realiseren. Bovendien wordt de authentieke werkhoek van Anton Pieck nog interessanter door een realistisch bewegend en sprekend hologram van de naamgever van het museum. De vrijwilligers van het Anton Pieck Museum zijn inmiddels samen met een team van externe specialisten gestart met de werkzaamheden.

Beide projecten worden mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage die is ontvangen van Kickstart Cultuurfonds. Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren. Zodat de deuren open kunnen, producties weer op de planken kunnen en het publiek weer live, fysiek in aanraking komt met kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving. Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds met een donatiebudget van circa 16 miljoen euro.

Conservator Francien Oonk spreekt van een prachtige toevoeging. “In combinatie met de app maakt dat je nog verder kunt verdwalen in het leven en de kunst van Anton Pieck. De beleving krijgt zo nog meer glans”.