Afbeelding

Bekerverlies voor sv Hatto-Heim

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Zaterdag stond op een snikheet sportpark ‘t Achterveen de bekerwedstrijd sv Hatto-Heim - vv Heerde op het programma. Een derby die straks ook plaatsvindt in de competitie.

De eerste helft verliep gelijkwaardig, met enkele kansjes aan beide kanten. Na 13 minuten de eerste doelpoging van Heerde die op naam kwam van Raoel Wijenberg. Sv Hatto-Heim daarentegen creëerde maar weinig uitgespeelde aanvallen. Na 43 minuten spelen was het raak voor de ploeg uit Heerde, een mooie aanval kwam terecht bij Daan Nijmeijer en zijn voorzet werd knap afgewerkt door Nick Wijenberg. En een paar minuten voor rust verdubbelde Heerde de stand, 0-2, andermaal door Wijenberg.

De tweede helft was amper bezig of goaltjesdief Nick Wijenberg had zijn derde in het netje liggen, 0-3, en tien minuten later zelfs de 0-4 opnieuw door Wijenberg. Toen brak het wisselmoment aan van Hatto-Heim: Jesse winkelaar en Ward Willemsen kwamen het veld in. Spel dat kantelde en het was Robin van der Ziel die fraai de 1-4 binnenschoot. Hatto-Heim zette meer druk en dat resulteerde in de 2-4 door Jesse Winkelaar en ook nog de 3-4 door Bram Neuteboom.

Paar minuten voor tijd gaf scheidsrechter Teunissen een strafschop na een verkeerde schouderduw van Noah Brommer. Achter de bal ging staan Dennis Calkhoven en hij schoot de bal strak in de hoek. Keeper Robin van Dijk was kansloos: 3-5. Dat was ook meteen de eindstand van deze tropische wedstrijd.

Dinsdagavond speelt Hatto-Heim een oefenwedstrijd uit tegen Den Ham (20.15 uur) en de Hattemers hopen dat de geblesseerde spelers Roan Admiraal, Rowan Mensink , Twan van Rijssen en Bas Behrens weer aan kunnen sluiten bij de selectie. Volgende week zaterdag start de competitie met direct een zware tegenstander, die vorig seizoen degradeerde uit de 1e klasse: Dos Kampen.