Afbeelding
.

5 handige tips bij een nieuw ERP-systeem

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een ERP-systeem. Met Enterprise Resource Planning breng je alle bedrijfsprocessen op het terrein van financiën, logistiek, productie en meer samen op één centrale plek. Hoe haal je het meest uit het nieuwe ERP-systeem? We zetten de vijf handige tips voor je op een rij. 


1. Vind een ERP-systeem dat past bij jouw bedrijf

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er bestaat geen universeel ERP-systeem dat direct voor elk bedrijf geschikt is. Waar andere bedrijven vol lof spreken over een bepaald ERP-systeem, hoeft deze software niet meteen bij jouw organisatie aan te sluiten. Selecteer daarom zorgvuldig welk ERP-systeem geschikt is bij jouw onderneming. 

2. Onderzoek wat jouw bedrijf nodig heeft

Voordat je een ERP-systeem installeert, voer je een onderzoek uit naar de behoeften van jouw onderneming. Hoeveel afdelingen gaan gebruik maken van de nieuwe bedrijfssoftware? Welke functies en modules zijn noodzakelijk? Welk doel heb je voor ogen met het ERP-systeem? Analyseer bovendien welke bedrijfsprocessen op dit moment op rolletjes lopen en welke punten verbeterd kunnen worden. Zo kan je het ERP-systeem hier meteen op aanpassen. 

3. ERP-systeem on-premise, hybride of in de cloud?

Als je van plan bent om het ERP-systeem te installeren binnen je bedrijf, kan dit op verschillende manieren. Onderzoek de plus- en minpunten zodat je een goede keuze voor jouw onderneming maakt. Je hebt hierbij de keuze uit: 

  • On-premise: je installeert de ERP-software binnen je eigen hardware
  • In de cloud: het ERP-systeem bevindt zich op de server van de leverancier
  • Hybride: Een gedeelte bevindt zich in je eigen hardware-systeem, terwijl een ander gedeelte op de server van de leverancier staat

4. Laat je voorlichten over alle mogelijkheden

Een ERP-systeem is een flinke investering in je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je op voorhand je laat inlichten over de mogelijkheden van de software. Laat daarom een SAP business one demo maken die aansluit bij jouw bedrijf. Je krijgt hierdoor inzicht in de werkwijze van het systeem, maar ook hoe je de kansen binnen jouw onderneming optimaal kunt benutten. 

5. Vind de juiste SAP partner

Door een ervaren SAP partner in te schakelen, bespaar je veel tijd en moeite met het implementeren van het systeem. Logres is hierbij een uitstekende keuze, aangezien zij over een jarenlange ervaring met dit systeem beschikken. 

Optimaal profiteren van het ERP-systeem

Deze tips helpen je op weg om zoveel mogelijk uit het ERP-systeem te halen. Doordat het volledige bedrijf met één ERP-systeem werkt, verlopen samenwerkingen beter en worden menselijke fouten voorkomen. Bovendien is er minder administratieve rompslomp en maak je te alle tijden de juiste beslissingen aan de hand van de meest actuele gegevens. Win direct advies in bij een ervaren SAP partner om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te onderzoeken.