Afbeelding
.

Hoe richt je jouw kledingwinkel Instawaardig in?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een kledingwinkel is, als je als ondernemer wilt opvallen, meer dan een verzameling rekken met de nieuwste mode. Het shoppen in jouw zaak moet je klanten bijblijven, opdat ze terugkeren. Zonder clichés als ‘belevenis’ of ‘ervaring’ te hanteren, wordt hieronder uiteengezet hoe je er een Instagramwaardige hotspot van maakt. 

Standaard uitrusting: begin met de spiegels

Passpiegels in kleedhokjes zijn standaard accessoires, maar een grote spiegel waarin de klant zichzelf in zijn potentiële nieuwe outfit ‘in het wild’ kan bewonderen, geeft een hippe kledingwinkel meer smoel, ruimtelijk effect en extra lichtinval. Je winkel wordt dus optisch groter. Een zorgvuldig uitgestippeld lichtplan doet eveneens veel voor de sfeer. 

Vitrines voor gadgets en accessoires

Ben je toch op glas- en spiegelwalhalla Glaswebinkel aan het rondkijken, zoek dan meteen even op de vitrines die daar worden aangeboden. Daarin kun je gadgets en accessoires zoals sieraden en riemen kwijt. Het ligt er maar aan wat je aanbod is, maar een beetje kledingwinkel voorziet in de meest uiteenlopende hebbedingetjes. Denk ook aan zonnebrillen en portemonnees. In een vitrine wordt alles mooi ge-hihglight

Muzikale en industriële invloeden

Met name in de etalage, maar ook op de lege plekken hoog aan de muur breng je meer wauw-elementen aan naast je kledingaanbod. Bij de kringloopwinkels in Nederland - dit zijn er intussen zo’n 1200 - scoor je oude instrumenten, vintage gereedschappen en andere eyecatchers die de winkel tot leven brengen. Vergeet niet dat mode en vooral muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vind je instrumenten te standaard, dan hang je gewoon posters van muzikale helden op. De industriële elementen zorgen vooral voor een mooi contrast. 

Gebruik veel hout

Om het duurzame aspect van je mode te benadrukken, ga je voor veel houten accenten en planten. Kies kamerplanten die tegen een stootje kunnen en die weinig verzorging nodig hebben. Pallets zorgen op zich al voor een warme uitstraling, met wat kussens erop creëer je een strandtent-achtige hangout. Maar als je ze uit elkaar haalt ontstaan er meer mogelijkheden, zoals het in elkaar draaien van handige meubels: een toonbank of een wandkast waar je jeans in uitstalt. 

Iets te drinken tijdens het winkelen?

Maak het je klanten naar de zin en bied een drankje aan! Dit vormt maar een kleine aanpassing in je administratie, de kosten ervan zijn sowieso te verwaarlozen. Het staat helemaal mooi als je de flessen fris in een vintage koelkast klaar hebt staan. En als de koffie uit een sierlijke machine komt. Zo wordt rondsnuffelen in jouw kledingwinkel een stuk interessanter, afgezien van je altijd up-to-date collectie.