Afbeelding
Foto: .

Opslagcontainers: in deze situaties bieden ze uitkomst

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Soms zit je als bewoner of ondernemer tijdelijk in een ruimte technisch niemandsland. Een inboedel moet voor een aantal weken op een droge, veilige en bereikbare plek opgeslagen worden totdat hun beoogde plek gereed is. Vijf situaties waarin een opslagcontainer van pas komt. 

Nieuw pand voor je onderneming

Een opslagcontainer huren, of zelfs een aantal opslagcontainers huren, is dé oplossing voor de verhuizing van een bedrijf. Niet zelden is het huurcontract afgelopen voordat het nieuwe bedrijfspand gebruiksklaar is, zodat je als ondernemer in een soort tijdelijk niemandsland komt te zitten. Veel werkzaamheden gaan online gelukkig gewoon door, maar het is een goed gevoel dat de inboedel van een kantoor zolang veilig en netjes gestald is. 

Verbouwing: alle spullen veilig gestald

Sowieso is deugdelijke, tijdelijke opslag van een inboedel gewenst wanneer een bedrijfspand of woning verbouwd wordt. De opslagcontainer staat dan op de oprit, terwijl men tijdens het klussen zijn gang kan gaan zonder dat er (dure) spullen in de weg staan. Geen verbouwing begint prettiger dan in een geheel leeggemaakte ruimte, terwijl andere vertrekken nog steeds leefbaar zijn. Anders wordt het al snel kamperen, zoals dat vaak genoemd wordt. 

Scheiding: zorgeloze opslag in een vervelende periode

Een opslagcontainer wordt veelal geassocieerd met scheidingen. Dat is niet leuk, maar wel begrijpelijk omdat menig kersverse vrijgezel een voorlopig onderkomen heeft in afwachting van een nieuwe woning. Dat kan met de huidige woningmarkt lang duren. Ook om de welbekende verdere irritaties te voorkomen biedt de container uitkomst, zo lang als nodig. 

Emigratie: wanneer is die sleuteldatum eindelijk bekend?

Emigraties zijn een aparte tak van sport binnen de verhuisbranche. Geeft een verhuizing binnen onze landsgrenzen soms al vertraging, wanneer men voor een nieuw bestaan in een ander land kiest kan de sleuteldatum helemaal lang op zich laten wachten. Het is niet zozeer de hogere mate van bureaucratie die hier de hand in heeft, maar de verschillen in taal en omgang. In pakweg Zuid-Europa zijn alleen al de werkuren anders, laat staan de manier van denken over iets dat Nederlanders graag tot ver na de komma uitstippelen. Een flexibelere planning: huur een opslagcontainer en wacht met het invliegen van de inboedel totdat je de sleutel daadwerkelijk in handen hebt. 

Verenigingen met veel evenementen

Sommige sportclubs en andere verenigingen organiseren zo vaak evenementen, dat ze het benodigde meubilair daarvoor op de kop getikt hebben. Denk aan partijen stoelen en (sta)tafels, podiumdelen, geluidsinstallaties, het Rad van Fortuin, enzovoorts. Elke keer die benodigdheden huren is duurder dan er eenmalig in investeren. Maar waar laat je alles in ‘gewone’ weken?