Afbeelding
Foto: Eigenaren Patricia van de Veen en Marco Dorland

Het Wagenwiel Antiek opent deuren in Hattem

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HATTEM - Het Wagenwiel Antiek opent op 1 maart de deuren in Hattem. Eigenaren Patricia van de Veen en Marco Dorland waren al langer op zoek naar een meer centraal gelegen locatie in Nederland. Deze werd gevonden aan de Kerkstraat 19 in de Hanzestad.

Verhuizing

Antiekboerderij Het Wagenwiel is sinds de opening in 1970 een gevestigde naam in Nederland en zelfs buiten de landsgrenzen. Na 52 jaar in een boerderij in Gasselte gevestigd te zijn geweest gaat de zaak verhuizen naar Hattem. De naam zal daarom veranderen van ‘Antiekboerderij Het Wagenwiel’ in ‘Het Wagenwiel Antiek’. “De antiekwinkel is gestart door de familie van Delden”, vertellen Patricia en Marco. “Na het overlijden van de eigenaar in 2011 heeft Marco Dorland de zaak overgenomen”. Omdat Het Wagenwiel een klantenbestand door heel Nederland heeft, waren de eigenaren al een geruime tijd op zoek naar een meer centraal gelegen locatie in het land.” Wij zijn op Hattem uitgekomen vanwege de ligging, het winkelaanbod, historie en toerisme. En er is een actieve ondernemersvereniging. Kortom een ideale locatie voor een antiekzaak”.

Opening

De voorbereidingen voor de opening op woensdag 1 maart zijn inmiddels in volle gang. Bij Het Wagenwiel Antiek worden voornamelijk oudheden op het gebied van antiek verkocht. “De antiquiteiten in de hogere prijsklasse worden door ons aangeboden met een “certificaat van echtheid”. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit meubelen, zilver, kristal, schilderijen, uurwerken, keramiek en andere kleine objecten uit de 19e eeuw, maar ook antieke meubelen uit de 17e en 18e eeuw. Natuurlijk hebben wij ook een wisselende collectie Chinees en Japans porselein. Verder kunt u in onze winkel stijl voorwerpen uit de 20e eeuw zoals Art-Nouveau en Art-deco aantreffen. Hollands plateel, glaswerk, bronzen beelden en nog veel meer. Een uitgebreide collectie aan sierraden maakt het assortiment compleet”.

Welkom

Marco en Patricia nodigen iedereen dan ook uit om vooral eens een kijkje te komen nemen in hun antiekwinkel. Het stigma dat antiek stoffig of oubollig is, is volgens hen dan ook zeker achterhaald. “Tegenwoordig kan antiek heel goed aanvullend zijn in een modern interieur. Veel antiek is tijdloos en zorgt juist voor meer warmte en persoonlijkheid in je interieur. We hebben een goede selectie aan meubelen, kunst en kleingoed in allerlei stijlen. We gaan wel voor kwaliteit. Kortom voor ieder wat wils”.

Naast de verkoop zijn Patricia en Marco altijd op zoek naar de mooie pareltjes onder het antiek, van klein tot groot.

Van 1 maart tot 11 maart krijgen klanten een speciale openingskorting van 10%. Het Wagenwiel Antiek is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 - 18.00 uur. Voor meer informatie: www.wagenwiel.nl of mail naar info@wagenwiel.nl.