Danslessen in vele stijlen bij Cultuurplein.
Danslessen in vele stijlen bij Cultuurplein. Foto: Kim Vermeulen

Nieuw seizoen met verrassend aanbod bij Cultuurplein

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - In het nieuwe seizoen kun je bij Cultuurplein in de Heerde en Epe weer volop terecht voor een grote variëteit aan muzieklessen, streetdance, ballet, dans voor de kleintjes, theaterlessen, musical, lezingen, beeldende lessen zoals aquarel, edelsmeden, keramiek en veel meer. 

Voor de liefhebbers van kunst & cultuur is er weer van alles georganiseerd. De lessen beginnen vanaf 28 augustus. Elk jaar weet Cultuurplein toch ook weer te verassen met nieuw aanbod. De nieuwe kleurrijke brochure met aanbod voor jonge en oud staat bol van de lessen, lezingen en informatie over de filmliga. 

Directeur Rinette van der Vliet is erg opgetogen over de nieuwe brochure en het aanbod. ‘Voor kinderen is er het Kunstatelier waarin ze elke week weer worden uitgedaagd met verrassende opdrachten. Op verzoek is er nu ook Kunstatelier voor jongeren in de middelbare school leeftijd. DanStroom is bijzonder en volledig nieuw voor zowel jongens als meisjes en is gericht op dans, maar dan anders. Door het combineren van dansexpressie, dans coaching en talentenkaarten gaat de docent met de leerlingen aan de slag. Door middel van diverse thema’s, materialen en onderwerpen die de leerlingen bezig houden, worden de lessen samengesteld. Er is ruimte voor eigen inbreng, fantasie en jouw gevoel. Peuter- en kleuterdans zijn en blijven populair evenals Ballet en streetdance. Moderne dans is een derde verrassende optie zoals we dat kennen van bijvoorbeeld het Scapino. De Musicaluitvoering was het afgelopen jaar een groot succes. Met een echte liveband gaven de leerlingen een fantastische optreden weg. Theaterles voor jongeren organiseert Cultuurplein i.s.m. Jongerentheaterschool Wolf in Epe. De eerste reeks was erg succesvol en we zijn blij deze uitlaatklep aan jongeren te kunnen bieden. Er wordt in een besloten groep gewerkt aan acteren en niet direct aan een voorstelling waardoor de druk verdwijnt en jongeren zichzelf durven zijn.’ De meeste beeldende cursussen voor volwassenen starten in september.

Voor meer informatie: www.cultuurpleinnoordveluwe.nl