Afbeelding
Foto: Het verleden komt op 9 september in Hattem tot leven

Veluwse Buitenvoorstellingen van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Wie van muziek, theater en/of film houdt, maar ook van de zomerse buitenlucht, die zit deze zomer goed. Vanaf 30 juni gaan de populaire Veluwse Buitenvoorstellingen weer van start. In deze regio kun je op 1 september terecht bij Kasteel Vosbergen in Heerde en op 9 september kun je in Hattem het Theaterspektakel De Kooi van Van Wassenaer beleven tijdens het Dikke Tinne Festival.

Vanaf 30 juni tot einde zomer vinden er op verschillende Veluwse locaties buitenvoorstellingen plaats. Uiteenlopend van theater en moderne muziek tot film, kan het publiek genieten van vermakelijke voorstellingen. In prachtige decors zoals groene parken, naast kastelen en in gezellige dorpsstraten. Oftewel; een avond vol cultuur en natuur op sfeervolle openluchtlocaties.

Omgeving staat centraal

De Veluwse Buitenvoorstellingen zijn meer dan alleen vermakelijke voorstellingen. Tijdens de optredens staat het verhaal van dát specifieke stukje Veluwe waar de voorstelling te zien is centraal. “Ieder stukje Veluwe heeft immers eigen unieke kenmerken die het best voelbaar zijn op die specifieke locatie. De voorstelling en omgeving versterken elkaar dusdanig dat de bezoeker volledig kan opgaan in het verhaal. Het jaar 2023 draait om de Hanzesteden en het Hanze-gedachtengoed. Diverse voorstellingen zijn dit jaar dan ook gekoppeld aan dit thema, dat de bezoeker laat voelen dat de Hanze nog steeds springlevend is!”, meldt Visit Veluwe.

Voor ieder wat wils

Duik in het mysterie van de verloren kogge in Harderwijk en Jan van Wassenaers opsluiting in een Hattemse kooi. Daarnaast kan men in een sprookjesachtige omgeving genieten van concerten in o.a. Kasteel de Vanenburg. In Lieren kan dat met heerlijke lokale hapjes erbij! Liever films kijken onder de sterren? Dat kan onder andere in Apeldoorn, Heerde en Ede. Kortom; een bomvol programma met voor ieder wat wils. Ga naar http://www.visitveluwe.nl/buitenvoorstellingen voor meer informatie en het volledige programma.

Openluchtbioscoop

Vrijdag 1 september wordt in Heerde bij Kasteel Vosbergen een openluchtbioscoop georganiseerd.

Terrein open: 19.00 uur, opening: 20.30 uur. Verwacht einde film: 23.30 uur. Er is een pauze.

Filmticket: 9,75 euro per persoon. Hiervoor krijg je een plek met stoel op het gazon achter kasteel Vosbergen. Er zijn beperkt autoparkeerplekken beschikbaar.

Theaterspektakel

Het verleden komt op 9 september in Hattem tot leven met de vertolking van een bijzonder stukje uit de historie van Hattem. Speciaal voor het Dikke Tinne Festival heeft een werkgroep de ‘Kooi van Van Wassenaer’ nagebouwd en het verhaal van de gevangenneming van Jan van Wassenaer vertaald naar een theaterspektakel. Het stuk gaat over graaf Jan II van Wassenaer die in 1512 gevangengenomen werd door hertog Karel van Gelre en zijn legeraanvoerder Maarten van Rossum. Van Wassenaer werd opgesloten in een van de torens van het Hattemse kasteel: in de volksmond genaamd de Dikke Tinne. Er werd een speciale kooi gebouwd waarin een bed en een tafel pasten. Hierin heeft Jan van Wassenaar twee jaar gevangen gezeten. Met een toneelspel door de stad beleven bezoekers het verhaal van Jan van Wassenaer van zijn gevangenneming tot en met zijn vrijlating. Toegang is gratis. Zie ook www.visithattem.nl/dikke-tinne-festival.

Afbeelding