Afbeelding

Hattem krijgt een lesje in effectiviteit

· leestijd 2 minuten Sport

HATTEM- Na de mooie overwinning van vorige week was er bij v.v. Hattem vertrouwen richting de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VHK uit Sint Jansklooster.

Na een voor beide ploegen matte eerste helft was het gelijk na rust bingo door twee doelpunten van Hattem. Net als vorige week toonde VHK over veerkracht te beschikken en kwam op het uur op gelijke hoogte. In de het slot van de wedstrijd was Hattem het kwijt. De bezoekers straften dit keihard af en trokken de winst naar zich toe.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-voorzitter Henk Wemmenhove. Na een wat rustig begin van beide teams, was het Hattem dat al vroeg de wedstrijd open brak. Op het middenveld veroverde Hattem de bal en kon Kevin Veger op rechts op avontuur. Hij speelde zich goed vrij en legde de bal panklaar terug op Felix Noordberger die met een mooie schuiver in de korte hoek de VHK-doelman kansloos liet. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en probeerden het spel van Hattem te ontregelen om vandaar uit wellicht een aanval op te zetten. Nadat Felix Besseler (net te gehaast geschoten en over) en Jens Borger (mooie vrije trap net over) mogelijkheden voor Hattem onbenut lieten, was het VHK dat op gelijke hoogte kwam. Zonder dat het gevaarlijk leek, werd de bal vanaf de zijkant voor gezet en was het Edward Rook die Hattem-doelman Puck Pool met een achterwaartse kopbal verraste.

In het tweede deel van de eerste helft waren de kansen schaars. VHK had de kans om op voorsprong te komen toen de bal via een hoekschop bij een volledige vrijstaande speler kwam. Puck Pool was echter alert en kwam uit de Ć©Ć©n tegen Ć©Ć©n situatie als winnaar uit de bus. Aan de andere kant hadden Kevin Veger en Felix Noordberger pech dat hun pogingen eveneens door de doelman onschadelijk werden gemaakt. Al met al was het aan Hattem-kant wat te onrustig waardoor er vaak onbedoeld balverlies werd geleden.

Wellicht waren de toeschouwers nog in het clubhuis toen Hattem direct na rust in 1 minuut twee keer het net wist te vinden. Een pass van Jort Steenman kwam bij de attente Kevin Veger. Zijn inzet leek te worden gekeerd door de sluitpost van VHK, maar in de rebound joeg hij toch de bal tegen de touwen. VHK was even de kluts kwijt en Felix Noordberger liet, nadat hij zich goed vrij speelde, binnen een minuut met een bekeken schot doelman Driesen kansloos. Hattem had zelfs kansen om de voorsprong uit te breiden. Inzetten van Jari Dunnink en Kevin Veger werden echter door doelman Driesen gekeerd. Helaas voor Hattem viel het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap buiten de 16 werd door Roy Rook ingebracht en zonder dat iemand de bal aanraakte, verdween deze tot verrassing van iedereen bij de 2e paal in het net. VHK rook bloed en Hattem was het even kwijt. Een foute inschatting in verdedigend opzicht aan Hattem-kant bracht Ć©Ć©n van de VHK-spitsen in balbezit. Hij kon de bal eenvoudig breed leggen op de volledig vrijstaande Mark Kroek die de bal eenvoudig binnentikte.

Hattem probeerde vanaf dat punt zeker wel de aanval te zoeken, maar liep tegen een stukje onverzettelijkheid bij de tegenstander aan. VHK loerde daarbij op de counter en de verdediging van Hattem moest alle zeilen bij zetten om niet tegen een achterstand aan te lopen. Helaas ging dat met nog een paar minuten op de klok mis en nam VHK na een goede aanval de leiding. In de laatste minuut werd het tenslotte 3-5 na balverlies bij een aanval van Hattem. VHK counterde snel en vond opnieuw het net.

Harde les in effectiviteit

Ondanks een goed begin in de tweede helft kreeg Hattem uiteindelijk het deksel op de neus. ā€œNatuurlijk kan dat voor deze vernieuwde jonge ploeg gebeuren; de wijze waarop de tegendoelpunten tot stand komen, zijn confronterend en dat moet in de toekomstige wedstrijden anders. Wellicht dat de mannen in de volgende wedstrijd (uit naar Hardenberg ā€™85) weer de rug kunnen rechten en een goed resultaat neer kunnen zettenā€, laat de club weten.