Initiatievenkaart buitengebied
Initiatievenkaart buitengebied Foto: .

Welk scenario voor bestemmingsplan Buitengebied

Algemeen

HATTEM – In een extra commissievergadering werd maandagavond het bestemmingsplan Buitengebied besproken. Een aantal insprekers nam van de gelegenheid gebruik om mee te praten over dit onderwerp.

Al sinds eind 2016 is het bestemmingsplan Buitengebied in voorbereiding en bewust gestart in de geest van de Omgevingswet. Op het Ontwerp-Chw bestemmingsplan Buitengebied dat eind 2021 ter visie is gelegd werden 38 zienswijzen ingediend. Aanleiding voor de gemeente om nog een keer goed te kijken naar het afwegingskader. Dat het bestemmingsplan aardig wat voeten in de aarde heeft werd duidelijk uit de inspraakreacties van een aantal inwoners maandagavond en de lange bespreking van het dossier in de commissie Algemene en Ruimtelijke zaken.

Het college wilde maandag van de commissieleden weten welke van de drie scenario’s hen het meest aanspreekt, of de commissie het eens is met de geformuleerde voorstellen en of deze een goede basis vormen voor de koers voor de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied. Na de opiniërende discussie die afgelopen maandag plaatsvond staat op 13 juni de behandeling van het plan in de commissie ARZ gepland. Daarna volgt de vaststelling in de gemeenteraad. Bij de voorbereiding van de vaststelling zal ook worden ingegaan op de moties die zijn ingediend bij de vaststelling van de Omgevingsvisie op 7 maart 2022.