VVD-regisseur Hattem Lily Ruijs en voormalig VVD-commissielid Erik Kleinpenning
VVD-regisseur Hattem Lily Ruijs en voormalig VVD-commissielid Erik Kleinpenning .

Hoe nu verder met de VVD Hattem?

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Hoe moet het nu verder met de lokale tak van de VVD nu zowel fractievoorzitter Gina Guldenaar als raadslid Albert de Boer de partij verlaten. Beiden nemen hun zetel in de raad mee en zitten zelfstandig onder de naam Hattem Centraal het laatste jaar voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 uit. Gevolg is dat de VVD voor het eerst sinds jaren, tot aan de verkiezingen volgend jaar, niet meer vertegenwoordigd is in de Hattemse gemeenteraad.

Verjonging en verbreding

Sinds 2018 behoort de Hattemse VVD tot het Hanzenetwerk, een bestuurlijke samenwerking met Elburg, Kampen, Oldebroek en Zwolle. ā€œDe lokale commissie is in samenwerking met het Hanzenetwerk goed op dreef. Al geruime tijd wordt er gewerkt aan een verjonging en verbreding van de Hattemse VVD. Helaas konden vanwege alle Coronaperikelen diverse geplande fysieke bijeenkomsten niet doorgegaanā€, aldus de lokale VVD-regisseur Lily Ruijs.

Openbare bijeenkomst

Op 1 juni om 20.00 uur staat er een openbare zoom bijeenkomst gepland. De VVD gaat graag met de Hattemers in gesprek om over het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te praten. ā€œDit zat allemaal al in de planning. Een kandidaatstellingscommissie is al bezig met het vormen van een mooie kandidatenlijst, een mix van jong en oud, verspreid over de gemeenteā€. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Hattem@vvdhanzenetwerk.nl.

Volgens het VVD-Hanzenetwerk gaat de kiezer in maart 2022 bepalen of de VVD nog bestaansrecht heeft in Hattem. ā€œWij geloven daar onverminderd in. Bij de landelijke verkiezingen, twee maanden geleden, waren we in Hattem de grootste partij. Stemmers uit alle wijken van Hattem, waar we ook zeker meer actie op gaan ondernemen. Het feit dat ons de zetels nu zijn ontnomen, betekent niet dat de Hattemer liberaal niet meer op de VVD zal gaan stemmen.ā€

Standpunten

Het VVD-Hanzenetwerk geeft aan de Hattemse politiek op de voet te blijven volgen. ā€œOnze standpunten zullen in de diverse media worden gepubliceerd. Helaas kunnen we dus voorlopig niet meestemmen, maar onze standpunten zullen kenbaar worden gemaakt.ā€ Het verkiezingsprogramma voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen is in de maak. ā€œHet vertrek van Gina en Albert verandert daar niet veel aan. We zullen er nog harder aan moeten trekken om voldoende zichtbaar te zijn.ā€